Blogi

Kun halvalla sai

Oletko koskaan löytänyt itseäsi tilanteesta jossa teet jotain ja ajattelet samalla, että tässä ei ole kyllä mitään järkeä? Minulle käy niin aika usein. Näin alennusmyyntien alkaessa mieleeni palautui yksi tapaus.

Muistan lukeneeni suomalaisen huippusuunnittelija Paola Suhosen todenneen, että jos t-paita maksaa kuusi euroa kaupassa, jokaisen työvaiheen tekijä ei varmasti ole saanut oikeudenmukaista korvausta. Suhosen mukaan eettisesti valmistetun T-paidan hinta on noin 30 euroa.

Nämä ajatukset kummittelivat mielessäni viime kesän alennusmyynneillä, kun katselin parin euron paitoja. Reissuun oli tullut kuitenkin lähdettyä melkein tyhjällä matkalaukulla, joten pakko oli jotain päällepantavaa ostaa.

”Nää ei kyllä montaa pesua kestä. / Samapa tuo, jos kympillä saa viis paitaa. / Ei kyllä pitäis ostaa hikipajalla tehtyjä vaatteita. / Ei varmaan, mutta ei tällä kropalla voi ilman paitaakaan kulkea.” Jotakuinkin tuollainen oli pääni sisäinen dialogi. Ja niin siinä sitten lopulta seistiin kassajonossa viiden halpispaidan kanssa, päässä lopullinen tuomio: ”Tässä ei ole kyllä mitään järkeä”.

Toivottavasti kerta jäi viimeiseksi.

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa