Boikotti

Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaaja Riku Riski kohautti futismaailmaa ja toivottavasti muitakin kieltäytymällä lähtemästä maajoukkueen mukana Qatariin harjoitusotteluluihin. Hänen syynsä olivat eettiset.

Riski protestoi Qatarin ihmisoikeuksien polkemista jalkapallon MM-kisojen rakentamisessa. Boikotti sai ansaitusti suuret otsikot kansainvälisissä medioissa. Tuskin koskaan on suomalainen pelaaja saanut näin suurta huomiota maailmassa. Mistä oikeastaan on kysymys?

Esimerkiksi hulppean stadionin rakentamisessa on kuollut yli 1200 työntekijää, ja olosuhteet työntekoon ovat karmeat. Voidaan puhua orjatyövoiman käyttämisestä. Kisapaikasta päätti aikanaan FIFAn johto, jonka jäseniä olivat entiset ja nykyiset rikolliset. Lahjukset olivat varmaan melkoiset?

Tässä on hyvä esimerkki siitä miten yksikin ihminen voi vaikuttaa isosti. Haluaisinkin nähdä lisää hyvämaineisia rikuriskejä ottamassa kantaa suuriin epäkohtiin maailmanlaajuisesti. MM-kisojen aikaan kampanjoidaan aina näyttävästi rasismia vastaan. Hyvästä asiasta menee uskottavuus, kun vastapainoksi pelaajat juoksevat kuoleman stadionille ja Qatarin johto taputtaa verisiä käsiään.

- Mainos -

Meidän perheessä boikotoidaan myös. Vaimoni ei suostu ostamaan mitään Nestlén ja Rainbown tuotteita heidän toimintatapansa vuoksi. Myös Israelin appelsiinit ja satsumat saavat jäädä hänen puolestaan hyllyihin. Itse en aina ole katsonut tarkasti tuotteiden etikettejä ja logoja, tästä lähtien kuuntelen vaimoani… siis tässä asiassa.

Hienoja ihmisiä, niitä jotka tekevät niin kuin puhuvat on vielä liian vähän. Valitettavasti vain monella tyypillä asiat jäävät puheen asteelle kun oma etu iskee otsalohkoon.

Vesa Uusi-Kilponen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...