Lukuaika: Koululaiset toivat vuodenajat Sofia-opiston ikkunoihin

Koululaiset toivat vuodenajat Sofia-opiston ikkunoihin

Aurinkorannikon suomalaisen koulun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset maalasivat Sofia-opiston ikkunat iloisiksi vuodenajoiksi.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
Oppilaat maalasivat kuvat akryylimaaleilla suoraan lasille. (Kuvat: Janne Leipijärvi)

Sofia-opiston tilat Fuengirolan junakadun varrella ovat saaneet uuden piristysruiskeen julkisivuunsa. Kahteen kadunpuolen suureen ikkunaan on ilmestynyt kauniit maalaukset. Suomen neljää vuodenaikaa kuvastavat työt ovat Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaiden käsialaa.

Idea ikkunoiden maalaamisesta syntyi Sofian hallituksessa istuvan Irmeli Rantalan päässä.

– Kuulin puheita siitä, että Sofia-opiston opettajainhuonetta voisi jotenkin piristää. Koska huoneessa on koko seinän levyinen ikkuna suoraan junakadulle, tuli ajatus, että mitä jos siihen maalaisi jonkun kivan kuvan, suoraan lasiin, Irmeli kertoo.

Samaan syssyyn päätettiin tehdä jotain myös toiselle isolle ikkunalle, joka on samaan suuntaan.

- Mainos -

Koska Rantala on myös Aurinkorannikon suomalaisen koulun lukiossa erityisopettajana, hän vei idean koululle. Siellä siihen tarttui kuvataideopettaja Eija Tanneraho-Kunnas, joka ryhtyi toimeen kahdeksannen ja yhdeksännen luokan valinnaisen kuvataiteen oppilaiden kanssa.

Toimittajan pölähtäessä paikalle syys-talvikuva oli jo viimeistelyä vaille valmis ja kevät-kesäkuva valmistui kovaa vauhtia.

– Oppilaat ideoivat itse, mitä ikkunoihin voisi maalata. He päätyivät suomalaisiin vuodenaikoihin, ja niinpä nyt toisessa ikkunassa komeilee talvinen ja syksyinen teema ja toisessa keväinen ja kesäinen.

Enää ei ole harmaata ja tylsää, kiitos reippaiden oppilaiden.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *