Lukuaika: Kirsi Oras: Viisikymppisenä on aika nauttia elämästä

Kirsi Oras: Viisikymppisenä on aika nauttia elämästä

Unelma-asunto Espanjasta -ohjelmasta tuttu Kirsi Oras tuntee olevansa elämänsä vedenjakajalla täyttäessään 50 vuotta.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
5 min lukuaika
Viisikymppiä tulee täyteen Kirsi Orakselle. Elämästä voi tulla seesteisempää, mutta ilo ja räväkkyys säilyvät. Kuvat: Eeva Roots.

Kirsi Oraksen virallinen syntymäpäivä on vasta 8. toukokuuta. mutta juhlat järjestettiin jo viime lauantaina (6.4.) Fuengirolan feria-alueella. Paikalle saapui noin 150 juhlijaa, kielten sekamelska juhlissa oli nautittavaa. Paikalla oli paljon alueen suomalaisia ja espanjalaisia, mutta myös Oraksen miesystävän Frankin ja hänen lähipiirinsä kaunista ranskan kieltä kuultiin.

– Kyllä isän puhe oli näiden juhlien sykähdyttävin hetki. Toisaalta myös Kari Alajuuman tekemä laulu minulle lämmitti erityisen paljon, Kirsi Oras kiittelee.

Kirsin isä Reijo Oras muisteli tyttärensä elämänvaiheita lämminhenkisessä puheessaan. Kuva: Eeva Roots.

”Aika keskittyä itseeni ja läheisiini”

50 vuotta alkaa olla aika selvä merkki keski-ikäisyydestä, onko sillä Orakselle merkitystä?

– Ei 50 ihan pelkkä numero ole. Pyrkimykseni on nyt keskittyä sellaisiin asioihin, joita rakastan ja joista tulee hyvä olo. Olen viimeiset 30 vuotta antanut lähes kaikkeni työuralleni, nyt on aika keskittyä itseeni ja läheisiini. Nyt on aika nauttia elämästä, synttärisankari mietiskelee.

Juhlaväkeä Peñaan saapui lähes 150 iloista ihmistä. Kuva: Eeva Roots.

- Mainos -

Psykologian opintoja

Mitä se muu elämä työn ulkopuolella Kirsi Orakselle voisi olla?

– Olen aina ollut innokas opiskelija. Ajattelin, että nyt voisin opiskella hieman ihmisten johtamista psykologian kautta. Haluaisin ymmärtää paremmin esimerkiksi työyhteisöjen sisäisiä syy-seuraussuhteita.

Opiskelun lisäksi Oras aikoo tehdä entistä enemmän moottoripyöräreissuja miehensä Frankin kanssa.

Kirsin ja Frankin yhteiseloon liittyy olennaisena osana musiikki ja moottoripyöräily. Kuva: Eeva Roots.

– Ostimme minulle yhteiseksi synttärilahjaksi uuden prätkän. Se on 1.800-kuutioinen BMW. Itse en niin painavaa pyörää ryhdy ohjaamaan, mutta kyydissä istun mieluusti kuningattarena.

Kirsi ja Frank tykkäävät ajella pitkin Espanjaa. Lempiseudut löytyvät Santanderin suunnalta Biskajan lahden rannoilta.

– Upeaa rannikkoa ja vuoristoa on Pohjois-Espanjassa. Ja ruoka on ihan käsittämättömän hyvää, siksi siellä ei voisikaan asua, painaisin varmaan 300 kiloa, Oras nauraa.

Haaveilevat mökistä Pohjois-Espanjassa

Pohjois-Espanja on muodostunut Kirsille ja Frankille niin rakkaaksi seuduksi, että he vakavissaan harkitsevat kesämökin hankkimista sieltä.

– Sellainen pieni kivitalo olisi ihana. Olemme jo jonkin verran asiaa selvittäneet ja meillä on tapana toteuttaa sellaiset suunnitelmat, jotka tuntuvat rakkailta.

- Mainos -

– Ajattelen sen niin, että moni meistä rannikon suomalaisista lähtee kesäksi Suomeen. Me voisimme ihan hyvin viettää pari kuukautta kesällä tuolla Pohjoisessa-Espanjassa.

Synttäritanssia!

Jatkoa tv-ohjelmalle?

Kirsi Oras tuli suomalaisille tutuksi Unelma-asunto Espanjasta -tv-ohjelmasta. Ohjelmalle ei ainakaan toistaiseksi ole suunnitteilla jatkoa, vaikka Oras mieluusti uuden tuotantokauden tekisikin.

Kirsi Oras ja Markus Aho juonsivat tv:ssä Unelma-asunto Espanjassa -sarjaa.

– Nyt tietäisimme paremmin, miten ohjelmasta saisi vielä mielenkiintoisemman ja informatiivisemman. Tätä ensimmäistäkin kautta katsottiin paljon, ja käytännössä kaikki palaute oli positiivista. Aurinkorannikko ja asuminen täällä kiinnostaa selvästi suomalaisia.

Lue myös: Kirsi Oras – terveellä tavalla hullu

Kirsi & Ken

Kirsi Oras sai 50-vuotisjuhlissaan myös väliaikaisen lisäpoikaystävän. Kyseessä on todellinen naistenmies, erityisesti viisikymppisiin suomalaisnaisiin ihastunut Ken.

Kirsi Oraksen ja väliaikaisen poikaystävän Kenin välillä kipinöi heti suhteen alussa.

Kenin tarina fuengirolalaisen homobaarin roskiksesta villiksi naistenmieheksi on lähes uskomaton sankaritarina. Rappiokunnossa olleen Kenin pelasti Tanja Kämäräinen. Roskiksesta Kenin ura jatkui Jupiter -baarin naisten vessapojaksi. Sieltä hänet toi julkisuuteen Satu Ahonen, joka esitteli Kenin Sikke Uusitalolle hänen viisikymppisinään.

Siitä alkoi todellinen romanssien sarja.

Kirsi on perimätiedon mukaan ainakin kahdeksas suomalaisnainen, jonka hoiviin atleettinen uros on päätynyt. Vuosien varrella Kenin kumppaneita ovat olleet ainakin Tanja, Sikke, Sole, Jonna, Arinna, Tuisku, Minna ja ties ketä muita. Suuri rakastaja on tatuoinut kaikkien tyttöystäviensä nimet lihaksikkaaseen käsivarteensa.

- Mainos -

– Frank on sen verran mustasukkainen korsikalainen, että ainakin aluksi Ken joutuu jäämään meillä autotalliin prätkien seuraan. Makuuhuoneeseen Kenillä ei ole lupa tulla, tällainen määräys tuli Frankilta.

Kenin suhteiden kesto on vaihdellut vuosien varrella.

– En tiedä, kauanko meidän suhteemme tulee kestämään. Jotenkin minulla on sellainen fiilis, että Ken ei ole kovin sitoutuvaa tyyppiä, eli luulen, että hän jossain vaiheessa päätyy jonkun toisen suomalaisnaisen kainaloon, Kirsi Oras arvelee.

Fuengirola.fi onnittelee Kirsi Orasta ja toivottaa onnellisia ja seesteisiä päiviä yhdessä Frankin kanssa. Kuva: Eeva Roots.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *