Kippis! Tässä andalusialaiskylässä on eniten baareja per asukas koko Espanjassa

Pienessä kylässä on vain 690 asukasta, mutta kuivin suin tai tyhjin vatsoin ei tarvitse olla kukaan.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Enixin kylä lepää vuorten sylissä Andalusian Almeriassa. Fuengirolasta sinne on autolla matkaa noin 2,5 tuntia.

Pienen pieni vuorten syleilyssä lepäävä valkoinen kylä Andalusiassa on ilmoittautunut Espanjan kapakkakisan voittajaksi. Ainakin epävirallisesti, sillä almerialaisen Enix-nimisen kylän pormestari nimesi itse Enixin kyläksi, jossa on eniten baareja asukasta kohti koko maassa.

Pormestari käyttää perusteluna taannoista Coca-Colan tutkimusta.

Tutkimus nimeltään Blessed Bars in Data julkaistiin juomajätin toimesta vuonna 2022 yhteistyössä Espanjan hotellialan liiton (FEHR) kanssa.

Siinä nimettiin Huescan maakunnassa sijaitseva runsaan 1 500 asukkaan Sallent de Gállego kaupungiksi, jossa on eniten baareja henkilöä kohti Espanjassa: 15,74 baaria tuhatta asukasta kohden.

- Mainos -

Nyt Enix, vain 690 asukkaan kylä, on päättänyt haastaa tämän tittelin.

”Asukkaat rakastavat syömistä ja juomista”

Enixissä juoma- ja ruokapaikkoja on yksitoista, ja laskentakaavan mukaan baareja on siellä 15,94 per tuhat asukas. Täten se voittaisi aiemman ennätyskylän.

– Jos lasketaan täällä toimivien ravintoloiden ja baarien määrä suhteessa asukaslukuun Coca-Colan tekemän tutkimuksen perusteella, luvut sijoittavat meidät Sallent de Gállegon edelle, Enixin pormestari Alvaro Izquierdo kalkuloi.

Pilke silmäkulmassa pormestari lisäsi, että Enixin asukkaat rakastavat ”syömistä ja juomista” ja ”jos emme olisikaan ensimmäisiä, olemme silti lähellä listan kärkeä”.

Enix tarjoaa vuoria ja rantaa

Almerian maakunnassa Andalusiassa sijaitseva kylä on kuvankaunis ja suosittujen vaellusreittien ympäröimä. Kunnan alueella on vuorten lisäksi Välimeren hiekkarantaa. Matkailijat ovat löytäneet sen, mikä on johtanut baarien ja ravintoloiden määrän ”räjähdysmäiseen kasvuun” Enixissä.

Monet ravintolat hyödyntävät perinteisiä ruokia, kuten kania, ajoblancoa ja grillattua lihaa.

Nämä ovat Enixin suosikkibaarit

Yksi Enixin vanhimmista baareista on Bar Almería. Sitä on aina hoitanut sama perhe, joka avasi sen vuonna 1972. Nykyään baaria pyörittää heidän poikansa.

– Se saattaa olla yksi syy siihen, miksi Enix tunnetaan niin hyvin, arvioi pormestari.

- Mainos -

Toinen huomionarvoinen paikka on ravintola Alkanziyya, joka on toiminut yli vuosikymmenen ajan. Tiloja on vastikään uudistettu kodikkaammiksi muun muassa muuttamalla näköalaterassia ja ruokasalia.

Asunción, Alkanziyyan omistaja ja kokki, valmistaa perinteisiä ja luovia ruokia, kuten possunlihaa, hunajamelonia, grillattua kanaa ja herkullisia, paikallisia jälkiruokia.

Ravintola Alkanziyya Enixissä.

Suosittu on myös maaseutuhotelli Las Tres Patas, missä on viikonloppuisin avoinna oleva ravintola. Viikolla he tarjoavat ateriapalvelua vieraille. Omistajat eivät pelkästään huolehdi maaseutumajoituksesta vaan järjestävät uima-altaallaan muun muassa konsertteja ja tuovat piristystä kylän tapahtumiin.

Yksi kylän menestyneistä pizzerioista on Pizzería XDenix, joka tarjoaa myös gourmet-hampurilaisia, ribsejä ja pihvejä. Paikan omistaja on sisustussuunnittelija.

Bar Enix puolestaan tarjoaa lounaspalvelua päivisin, kahvia iltapäivisin ja myös illalla. Näiden lisäksi juomia ja ruokia tarjoavat Bar La Plaza de Enix, Parque de Aventura, Bar Las Minas, Marchal de Antón Lópezissa ja Chiringuito el Palmer. Kesäisin avataan kaksi lisää: Chiringuito La Fuente ja Bar La Piscina.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *