Pähkinät 7/24

Pähkäilläänpä taas hetki pähkinöiden äärellä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

1. Kuinka monta henkilökohtaista MM-kultamitalia hiihtäjä Hilkka Riihivuorella on?

2. Mikä on vasta valitun Suomen tasavallan 13. presidentin koko nimi?

3. Miten päättyi maratonin ME-miehen Kelvin Kiptumin, 24, elämä?

4. Minkä harvinaisuuden kiekkopomo Göran Stubb sai kokea sunnuntaina?

- Mainos -

5. Kuka nykyinen suomalaisministeri oli kova Dingo-fani jo alle kymmenenvuotiaana?

6. Missä lajissa aletaan kokeilla sinistä korttia?

7. Paljonko jääkiekkoilija Kasperi Kapanen sai viime viikolla sakkoa törkeästä rattijuopumuksesta?

8. Kuka laulaja on voittanut Grammyn neljästi Vuoden albumi -kategoriassa?

9. Mitä tarkoittaa suomen kielen sana ahavoitunut?

10. Koska menehtyi viimeinen tasmaniantiikeri?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. Neljä

- Mainos -

Hilkka Riihivuori voitti tällä viikolla Vuokatissa viisi veteraanien MM-kultamitalia, joista neljä oli henkilökohtaisia ja yksi viestistä. Riihivuori voitti kultaa perinteisen ja vapaan tyylin lyhyillä ja pitkillä matkoilla. Kilpaillessaan yleisessä naisten sarjassa 1970- ja 1980-luvuilla hän voitti Lahdessa viestissä MM-kultaa sekä useita himmeämpiä mitaleita MM-kisoissa ja olympialaisissa.

2. Cai-Göran Alexander Stubb

Stubb on virkaanastujaisissaan saman ikäinen kuin Suomen kahdeksas presidentti Urho Kaleva Kekkonen eli 55-vuotias. Stubb on Kekkosen tavoin kovakuntoinen urheilumies. Stubb ei voi kuitenkaan – kiitos uuden valtiosäännön – ryhtyä Kekkosen tavoin diktaattoriksi.

3. Auto-onnettomuudessa

Kiptum ja hänen valmentajansa Gervais Hakizimana menehtyivät onnettomuudessa viime sunnuntaina. Vain heidän kyydissään ollut nainen selvisi. Kiptumin piti yrittää tämän vuoden Rotterdamin maratonilla kahden tunnin haamurajan alitusta. Nykyinen ennätys on 2.00,35.

4. Nähdä poikansa valinnan Suomen presidentiksi

Göran Stubb, 88, on vasta toinen Suomen tasavallan presidentin isä, joka on kokenut tämän. Rauli Relanderin isä Evald menehtyi kesken poikansa presidenttikauden. Relander toimi virassaan vuosina 1925-31.

5. Riikka Purra

- Mainos -

Kyllä kai hallituksesta löytyy muitakin Dingo-faneja, mutta Purra pääsi ”haastattelemaan” Neumannia Ylen lähetykseen Paljonko on paljon -ohjelmassa vuonna 1985 (löytyy YouTubesta). Purra oli tuolloin alle kymmenenvuotias.

6. Jalkapallossa

Jalkapallon säännöistä päättävä Ifab ottaa käyttää Iso-Britannian alasarjoissa sinisen kortin. Kortti voidaan antaa esimerkiksi pelaajalle, joka protestoi tuomarin päätöstä. Siitä joutuu kymmenen minuutin jäähylle. Kahdesta sinisestä kortista saa punaisen kortin.

7. 108.700 euroa

Syyttäjä vaati Kapaselle 45 vuorokauden ehdollista vankeustuomiota. Puolustus vetosi siihen, että viime kesänä tapahtunut rikos on saanut suuren julkisuuden ja ehdollinen vankeustuomio vaikuttaisi todennäköisesti Kapasen viisumiin ja sopimusneuvotteluihin Yhdysvalloissa.

8. Taylor Swift

Yhdysvaltalaismuusikko nousi neljännellä Vuoden albumi -Grammy-palkinnollaan ylhäiseen yksinäisyyteen. Häntä aiemmin Frank Sinatra, Stevie Wonder ja Paul Simon olivat voittaneet kolme palkintoa Vuoden albumi -sarjassa.

9. Säästä johtuvaa ihon muutosta

Ahavoitunut tarkoittaa sään, tuulen ja kuivan ilman vuoksi rohtunutta, kuivaa, karkeaa tai päivittynyttä ihoa. Ihmisellä voi siis olla ”ahavan puremat kasvot”.

10. 1930-luvulla

Australialais-yhdysvaltalaisen tutkijaryhmän tavoitteena on luoda eläin eloon kymmenen vuoden sisällä geenirestauroinnin avulla. Tasmaniantiikeristä käytetään myös nimiä pussihukka ja tylakiini.

TAGIT:
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *