Lukuaika: Kale Puonti: ”Suvaitsevaisuutta ystävät”

Kale Puonti: ”Suvaitsevaisuutta ystävät”

Kale Puonti ihmettelee Fuengirola.fi:n kolumnissaan, miksi niin monella tuntuu olevan tarve näsäviisasteluun tai pottuiluun Facebook-ryhmissä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika

Kuinka paljon taksi maksaa lentokentältä Fugeen? Onko jossain lämmitetty uima-allas? Minkälainen keli Fugessa on maaliskuussa?

Yllä kolme kysymystä, joita säännöllisin ajoin kysytään Aurinkorannikon Facebook-ryhmissä. Aivan liian usein ensimmäisten vastauksien joukossa on näsäviisas hahmo, joka kuittaa asiallisenkin kysymyksen ”KVG” eli ”kato googlesta”.

Näsäviisaat kommentoijat ovat enemmän sääntö kuin poikkeus Aurinkorannikonkin keskusteluryhmissä. Ilkeät kommentoijat ovat unohtaneet sen, että joskus hekin ovat tulleet tänne ensimmäistä kertaa, eivätkä läheskään kaikki asiat ole olleet heti hallinnassa. Tietoa on tarvittu ja apua on myös saatu. Mitä tyydytystä pottuileva kommentoija saa kuittailustaan? Eikö olisi helpompaa vain siirtyä seuraavaan keskusteluun?

- Mainos -

Itseäni ärsyttää toki myös hieman ne kommentoijat, jotka eivät oikeasti tiedä vastausta esitettyyn kysymykseen, mutta vastaavat silti kaikella tietämättömyyden antamalla asiantuntemuksella. Älä please vastaa, jos et oikeasti tiedä.

Keskustelupalstoilta saa kokenutkin fugeasuja erittäin paljon hyödyllistä tietoa, saatikka sitten tänne turistiviikoille tuleva matkailija. Suvaitsevaisuutta ystävät. Vaikka vitsinä sanotaankin, että reilun neljän tunnin ilmasillan aikana kaikista tulee johtajia ja kaiken alan asiantuntijoita, niin tätä ei pidä ottaa kirjaimellisesti.

Jos et tiedä, niin kysy, ja jos tiedät, niin vastaa ystävällisesti. Pottuilulla et voita mitään. Jatkuvalla vinoilulla et saa aikaan kuin pahan mielen.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Kale Puonti’n juttuja on aina mukavaa lukea ja katsoa, vaikkapa Rikospaikka-ohjelmasta! Hän on kaikin puolin todellinen herrasmies, hyväntahtoinen ja hyväkäytöksinen, lisäksi vielä komea ja aina pilkettä silmänkulmassa!
    Kiitos hyvistä jutuista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *