Janne Leipijärvi: Tätä on kaivattu

Fuengirola.fi:n kolumnissaan Janne Leipijärvi iloitsee siitä, että uuden Myrskyluodon Maija -elokuvan pääsee katsomaan Aurinkorannikolla kunnon valkokankaalta.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
2 min lukuaika

Moni meistä Aurinkorannikon suomalaisista kaipaa jotain Koti-Suomesta. Ystäviä ja sukulaisia epäilemättä lähes kaikki. Leivonnaisia tai muita ruokia myös moni, joskin niitä saa kohtuullisesti myös täältä.

Entä suomalaisen kulttuurin ja viihteen nälkä?

Monia suomalaisen kulttuurin ja viihteen lajeja Aurinkorannikolla on tarjolla. Totta kai rajallisemmin kuin Suomessa, mutta on kuitenkin.

- Mainos -

Suomalaista elävää musiikkia? Löytyy useammastakin paikasta viikoittain, lähes päivittäin.

Suomalaista TV:tä? Sitä tulee netin leveydeltä vaikka kuinka paljon.

Suomalaista teatteria? Siinä tarjonta on jo suppeampaa, mutta esimerkiksi Suomelan teatteri, Aurinkoteatteri ja muut harrastajateatterit tekevät hyvää työtä tällä saralla.

Suomalaista kuvataidetta? Näyttelyjä löytyy vaihtelevalla tiheydellä.

Suomalainen elokuva? No niitähän on netin suoratoistopalvelut väärällään. EI! Suomalainen elokuva, sellaisena kuin elokuva on tarkoitettu katsottavaksi, isolta kankaalta. Ennen oli, nyt ei ole.

Kun FEY (Fugen Elokuvan Ystävät) vajaa pari vuotta sitten laittoi lapun luukulle, tyrehtyi mahdollisuus nähdä suomalaisia elokuvia valkokankaalla täällä palmujen katveessa.

Muistan elävästi kun näin Myrskyluodon Maijan trailerin ensimmäistä kertaa netissä. Ensimmäinen ajatus oli: ”tämä on pakko mennä katsomaan!”. Seuraava ajatus oli karu: ”eipä ole minne mennä”.

Voisihan sen sitten joskus katsoa netin kautta, mihin suoratoistopalveluun sitten ikinä päätyykään. Kyllä keljutti.

- Mainos -

Joten voinet arvata riemuni, kun tällä viikolla tuli tieto, että FEY palaa manan mailta palvelemaan suomalaisen elokuvan ystäviä. Vaikka näillä näkymin kyseessä onkin vain yksittäinen elokuva, niin otetaankin sekin ilolla vastaan.

Myrskyluodon Maijan vastaanotto niin yleisön kuin kriitikoidenkin taholla ollut niin erinomainen, että omat odotuksetkin ovat erittäin korkealla. Enkä usko pettyväni.

Jaa tämä artikkeli
2 kommenttia
  • Kannattaa katsoa myös se esnimmäinen. Se on hieno teos. Toivoa herättävä. Vaikea kuvailla. Uutta tuotosta odotellessa.

  • Hei! Olisi kyllä kiva, jos kerrottaisiin myös, missä ja milloin leffa esitetään, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *