Hannu joutui linnunkakkavarkaiden uhriksi Mijasissa: ”Hyväuskoisuus tuli kalliiksi”

Kun "linnunkakkaa" roiskahti vaatteille, ystävällinen mies tarjoutui auttamaan Hannua. Seuraavaksi lähti lompakko. – Haluan varoittaa muitakin, vaikka hävettää.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Mijas Pueblon näköalatasanne on monelle tuttu paikka.

 Hannu Vartiainen oli käymässä viime lauantaina Mijas Pueblossa. Valkoinen, kaunis  andalusialaiskylä on suomalaistenkin suosima vierailukohde Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolan vieressä.

Hannu joutui poistumaan kylästä ilman rahojaan ja lompakkoaan, sillä hän joutui ikävän näppärän taskuvarkauden uhriksi.

– Varmaan aika klassinen tapaus, mutta haluan kertoa siitä kaikille, että porukka osaisi varoa eivätkä olisi niin hölmöjä ja hyväuskoisia kuin minä olin, Hannu sanoo.

– Vaikka hävettää, niin haluan kertoa tapauksesta, että porukka osaa varoa.

- Mainos -

Lue myös: Poliisi pidätti kuusi taskuvarasta Malagassa

 ”Onpa linnulla ollut aikamoinen ripuli”

Hannu oli tutulla näköalatasanteella muurin vierellä ihastelemassa maisemia, kun yhtäkkiä hänen päälleen roiskahti läjä jotain valkoista.

– Selkään kopsahti aika mälli ”linnunkakkaa”. Takana ollut ”paikallinen” mies ystävällisesti opasti minut läheiseen toilettiin vaatteita puhdistamaan, suomalaismies kertaa tapahtunutta.

– Siinä takkia puhdistaessa ihmettelin, että onpa linnulla ollut aikamoinen ripuli. Housuillekin oli ”kakkaa” roiskunut ja kaveri ystävällisesti pyyhki housuja puhtaaksi.

”Kaveri tyhjensi lompakon ja palautti takaisin”

Se oli hetki, jolloin avulias pitkäkyntinen vohki Hannun rahat.

– En huomannut, miten kaveri oli saanut napattua housujen etutaskusta lompakon, tyhjentänyt sen ja palauttanut sen myös takaisin. Kaveri lähti ripeästi pois, etten vaan ehdi kaivaa lompakkoa esille maksaakseni pienen korvauksen vaivasta.

Yleensä vorojen roiskima aine ei ole aitoa linnunkakkaa, vaan jotain valkoista mönjää.

”140 euroa ja luottokortti hävisi”

Varkaus tapahtui lauantaina klo 14.45. Hannu kertoo menneensä suoraan bussille ja klo 15 hän huomasi lompakkonsa tyhjentyneen, kun hän alkoi kaivaa bussirahaa.

- Mainos -

– Rahaa hävisi noin 140 euroa ja luottokortti, jonka suljin saman tien. Arvaa harmittiko?

Ystävällinen auttaja oli noin 30-40 vuotias, 170 cm pitkä ja tanakka espanjalaisen näköinen valkoihoinen mies. Hän puhui englantia, jota ehti vaihtaa muutaman sanan Hannun kanssa.

”Ei pidä antaa kenenkään auttaa vaatteiden puhdistuksessa”

Mitä Hannu linnunkakkaepisodista oppi?

– Jälkiviisaana olisi pitänyt tietysti siinä tilanteessa ensin katsoa, missä ne ”linnut” ovat, riisua takki pois paikan päällä eikä lähteä vessaan vaatteita puhdistamaan. Ja aina ottaa kaveri mukaan eikä hätäillä. Eikä etenkään antaa kenenkään auttaa vaatteiden puhdistuksessa.

Lue myös: Taskuvarkaita Sohailin linnalla

Linnunkakan varjolla tehtyjä taskuvarkauksia on Fuengirolassa raportoitu esimerkiksi Sohailin linnan luona. Kukkien ja rosmariinin kauppiaita osataan jo kadulla vältellä ja tunnistaa, mutta Hannu haluaa omalla esimerkillään varoittaa tästä uudehkosta ilmiöstä.

Maalaisjärkeä kannattaa käyttää etenkin väkirikkaissa tapahtumissa, kuten markkinoilla. Lompakkoa ei kannata laittaa housun takataskuun tarjolle. Laukut ja reput on syytä pitää lähellä, vaikkapa vartalon etupuolella.

Espanja on kaiken kaikkiaan turvallinen matkailumaa.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *