Fuengirolan matkailupomo yllättyi sillistä ja lonkerosta: ”Parempaa kuin pelkäsin” – kehuu suomalaisten tärkeyttä

Fuengirolan turismivastaava José Luis Ponce iloitsee, että niin moni suomalainen viihtyy Aurinkorannikolla ja toteaa, että "suomalaiset ovat Fuengirolalle erittäin tärkeitä". 

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
5 min lukuaika
Fuengirolan turismivastaava José Luis Ponce pääsi maistelemaan Suomi-herkkuja: salmiakkia, silliä ruisnapilla ja ananaslonkeroa. Näet Jośe Luisin reaktiot videolta tämän artikkelin lopusta. Kuvat: Jari Peltomäki, video: Raija Kurkola.

José Luis Ponce, 37, istuu toimistossaan Fuengirolan keskustassa, Policia Localin toimitalossa ja syö salmiakkia. Fuengirolan kaupungin turismivastaava on saanut testattavakseen suomalaisia herkkuja: suolaisten karkkien lisäksi matkailupomo maistelee silliä ruisnapilla sekä ananaslonkeroa. 

– Salmiakki on hyvää! Olen syönyt sitä ennenkin. Mutta tuo keltaisessa kastikkeessa lilluva kala näyttää oudolta, José empii mutta laittaa sitten sillin suuhunsa. 

– Mmm, tämähän on paljon parempaa kuin pelkäsin. Ja lonkero näin aamutuimaankin toimii aina!  

Näet Jośe Luisin reaktiot videolta tämän artikkelin lopusta.

- Mainos -

Jośe tutustui suomalaiseen ruokaan jo kolmisen vuotta sitten Somaliassa, missä hän oli armeijakomennuksella. Afrikassa palveli myös sinivalkoisia sotilaita.  

– Tammikuussa taas vierailin ensimmäistä kertaa Suomessa, kun osallistuin Helsingissä  matkamessuille ja kävin myös Tampereella. Hienoja paikkoja. Tykkään lasketella, joten lumi ei yllättänyt. Eniten ihmettelin, kun näin työntekijöiden pudottavan talon katoilta lunta. Se oli silmäavaavaa. 

Lue myös: Fuengirolan pormestari ihastui Tampereen talveen – Ana Mula nousi suksille

“En ole katunut” 

Jośe Liuis vastaa myös Aurinkorannikon suomalaiskaupungin turvallisuudesta, ja siksi hänen toimistonsa on paikallisella poliisiasemalla.  Koulutukseltaan hän on Espanjan armeijan kapteeni. 

– Pormestari pyysi minua tiimiinsä kaksi vuotta sitten, enkä ole katunut. Olen nauttinut tästä ajasta, vaikka työ onkin intensiivisempää kuin kuvittelinkaan. Päivät venyvät helposti 16-tuntisiksi. 

Fuengirolan matkailupomo on Espanjan armeijan kapteeni

Aurinkorannikon matkailu elää ja voi hyvin. Ponce hymyileekin, että mennyt talvi ei ollut lainkaan matalan sesongin kaltainen, vaan majoitusten varausaste Fuengirolassa oli yli 70 prosenttia. 

– Tästä on kiittäminen suomalaisia. Suomalaiset ovat erittäin tärkeitä Fuengirolan turismille, sillä he pitävät matkailuluvut ylhäällä ja bisnekset pyörimässä silloin, kun tarvitsemme eli hiljaiseen talviaikaan. Kesällä täällä riittää brittejä ja muita turisteja. 

José Luis Ponce on Fuengirolan turismi- ja turvallisuusvastaava. Urheilullinen, Espanjan armeijassakin työskennellyt mies on koulutukseltaan kapteeni.

Erilaiset ilmapiirit houkuttavat 

Matkailupomo tietää, miksi Fuengirola viehättää ja houkuttaa: Aurinkorannikon sydämessä sijaitseva kaupunki on oiva yhdistelmä erilaisia identiteettejä. 

- Mainos -

– Olemme andalusialaisia ja espanjalaisia ja málagalaisia, mutta samalla myös hyvin kansainvälisiä. Kaupungissa elää vahvana esimerkiksi suomalainen, brittiläinen ja argentiinalainen ilmapiiri.  Fuengirolassa voi ja saa olla niin suomalainen kuin espanjalainenkin. 

”Fuengirolassa saa olla niin suomalainen kuin espanjalainenkin”José Luis Ponce

José Luis kehuu myös kaupungin gastronomian kohonnutta tasoa. 

– Fuengirolassa on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat valinnan varaa. Esimerkiksi rannan perinteiset chiringuito-ravintolat ovat kohentuneet entisestään tiloiltaan ja laadultaan.  

– Unohtamatta Fuengirolan ykköshoukutinta: aurinkoista, lämmintä ilmastoa, joka saa hymyilemään. 

Lue myös: Vuosi 2023 oli matkailun ennätysvuosi Aurinkorannikolla

Vahvempi Suomi-osasto Kansainvälisille päiville

Fuengirolan suurin tapahtuma on toukokuinen Kansainväliset päivät. José Luis on ylpeä tämän vuoden messuista: kansa nautti ja kaikki sujui hyvin. Ensi vuosi on kuitenkin jo matkailupomon mielessä. 

– Meidän täytyy miettiä, kuinka parantaa ihmismassan liikkumista messualueella ja lisätä opastusta, turismivastaava toteaa. 

– Haluamme myös vahvemman edustuksen Suomesta. Odotukset Suomea ja Suomen osastoa kohtaan ovat isot. Suomella pitää olla tärkeä ja iso caseta.  

- Mainos -

Lue myös: Tällainen on Fuengirolan Kansainvälisten päivien Suomi-osasto: tangoa, räsymattoja ja joulupukki

José Luis nostaa matkailualan haasteeksi tasapainon löytämisen. 

– Tähtäin on laittaa samalle tasolle elämisen laatu ja turismin laatu. Emme halua vain lisää ja lisää turisteja, vaan haluamme huolehtia myös siitä, että fuengirolalaiset tuntevat olonsa kotoisaksi kaupungissaan.  

Fuengirolan turismivastaava José Luis Ponce maistoi rohkeasti Fuengirola.fi:n tarjoamia Suomi-herkkuja. Katso videolta, kuinka salmiakki, silli ja lonkero menivät alas aamutuimaan.

”Pelkoon ei mitään syytä”

Ponce vakuuttaa, että turvallisuudesta ei tarvitse olla huolissaan. 

– Turistin ei tarvitse Fuengirolassa pelätä mitään. Kadulla voi kävellä aamuin ja öin. 

Turismivastaava huomauttaa, että Aurinkorannikon tapahtumat nousevat mediaan helposti ympäri Eurooppa. 

– Costa del Sol kiinnostaa ihmisiä, mutta toisinaan otsikot yleistävät ja värittävät rikoksia. Totta kai otamme turvallisuuden vakavasti ja lisäämme muun muassa poliisien läsnäoloa Fuengirolan katukuvassa sekä kameravalvontaa. Meidän vastuullamme on varmistaa, että niin asukkaat kuin matkailijat saavat elää ja lomailla rauhassa, José Luis sanoo. 

– Kuivuus on huolettanut täällä ja muualla. Vettä riittää kuitenkin kesällä Fuengirolassa ja altaissa saa uida. Yritämme tietysti omalta osaltamme huolehtia, että niin on myös jatkossa. Konkreettisia toimenpiteitä kuivuusongelman ratkaisemiseksi on tehty ja tehdään koko ajan. 

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *