Lukuaika: Fuengirolaan MM-hopeaa ja olympiapaikka!

Fuengirolaan MM-hopeaa ja olympiapaikka!

Fuengirola on upeasti edustettuna tulevana kesänä Pariisi olympialaisissa. Asia varmistui viikonloppuna, kun fuengirolalaisuimari María de Valdés voitti hopeaa avovesiuinnin MM-kisoissa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
Fuengirolan oma uintitähti María de Valdés voitti MM-hopeaa ja varmisti paikan Pariisin olympialaisissa.

Fuengirolan oma tyttö María de Valdés, 25, ui Qatarin pääkaupungissa Dohassa järjestettävissä avovesiuinnin MM-kisoissa viime lauantaina hopealle.

Historiallinen suoritus varmisti hänelle myös paikan ensi kesän olympialaisiin Pariisiin. De Valdés on samalla ensimmäinen urheilija koko Málagan maakunnasta, joka on varmistanut kisalipun Pariisiin.

María de Valdés ylsi MM-hopeamitaliin uuvuttavalla 10 kilometrin matkalla. Jopa kultamitali oli aivan hiuskarvan varassa, sillä lähes kaksituntisen uintimaratonin jälkeen espanjalainen hävisi voittotaistelun hollantilaiselle Sharon Van Rouwendaalille vaivaisella sekunnin kymmenyksellä.

María de Valdésin aika oli 1:57:26.90, kun voittaja ehti maaliin ajassa 1:57:26.80.

- Mainos -

Van Rouwendaal on yksi lajin suurimmista tähdistä, joka muun muassa voitti kyseisellä matkalla olympiakultaa Riossa vuonna 2016.

María de Valdésin tunteellinen haastattelu upean suorituksen jälkeen on nähtävissä Espanjan uintiliiton tilillä viestipalvelu X:ssä (ent. Twitter):

De Valdésin saavutus oli historiallinen siinäkin mielessä, että kyseessä oli ensimmäinen kerta kun andalusialainen uimari nousee MM-mitaleille 10 kilometrin maratonmatkalla.

Historiaa tehtiin myös siinä suhteessa, että María de Valdésin lisäksi valencialainen Ángela Martínez selviytyi saman matkan olympiamittelöön. Pariisissa nähdään ensimmäistä kertaa kaksi espanjalaista naisuimaria kyseisellä matkalla.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *