Fuengirola laskee vedenpaineita, luvassa myös vesikatkoja

Fuengirolan kaupunki on ilmoittanut, että se laskee öiseen aikaan vedenpaineita kaupungin jakeluverkossa maanantaista 15. tammikuuta alkaen. Paikoin tämä tarkoittaa jopa katkoja vedenjakelussa.

Fuengirolan kaupunki on sopinut toimenpiteestä yhdessä vedentoimituksesta vastaavan Gestagua yhtiön kanssa. Syynä on luonnollisesti edelleen jatkuva kuivuus, jonka vuoksi Aurinkorannikon alueella vesivarannot alkavat olla erittäin vähissä.

Vedenpaineita lasketaan keskiyön ja aamuseitsemän (klo 00-o7) välisenä aikana, ei kuitenkaan lauantain vastaisena yönä. Kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva toimenpide.

Paineen laskeminen jakeluverkossa tarkoittaa sitä, että lasketun paineen aikana osassa kaupunkia vettä ei tule hanasta lainkaan. Näin voi käydä taloissa, joilla ei ole omaa vesitankkia ja lisäksi kaupungin korkeammalla sijaitsevilla alueilla. Mitään arviota siitä, kuinka suurta osaa kaupunkilaisista tämä kohtaa, ei ole.

- Mainos -

Lue myös: Fuengirolan joulutähdetkin vaarassa kuivuuden takia – pormestari vakavana

Vedensäästöhankkeesta ilmoittanut Fuengirolan infrasta vastaava edustaja José Sánchez (kuvassa oik.) kehottikin kotitalouksia varautumaan vesisäiliöillä, joilla ne tarvittaessa selviävät yöaikaisesta vesikatkosta.

Mahdollisia jakelukatkoja aiheuttava vedenpaineen laskeminen alkaa maanantaina 15. tammikuuta.

Lue myös: Kuivuuskriisi: hätäkeinona laivat toisivat vettä Aurinkorannikolle

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...