Lukuaika: Kale Puonti naputtelee hittikirjansa Aurinkorannikolla: ”Olen vireä Fuengirolan eläkeläinen”

Kale Puonti naputtelee hittikirjansa Aurinkorannikolla: ”Olen vireä Fuengirolan eläkeläinen”

Ex-huumepoliisi Kale Puontin, 61, uusi ura kirjailijana vaatii takapuolta penkkiin. Nyt Torreblancan-kodissa valmistuu kovaa vauhtia jo seitsemäs teos.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
4 min lukuaika
Kale Puonti Fuengirolan-asuntonsa kattoterassilla Torreblancassa.

Kalevi “Kale” Puonti, 61, on viihtynyt Espanjan Aurinkorannikolla jo pitkään. Kale hankki opettajapuolisonsa Kirsin kanssa seitsemisen vuotta sitten mukavan lomakodin Fuengirolan Torreblancasta.

– Monen muun suomalaisen tavoin myös minä kaipaan tätä valoa ja lämpöä, Kale kuvailee istuessaan ranta-Paseon kahvilassa ja maistaa kuumaa cafe con lecheä.

Kale työskenteli yli 30 vuotta Helsingin huumepoliisissa, mistä hän jäi eläkkeelle 58-vuotiaana vuonna 2020.

– Olen nyt tällainen vireä Aurinkorannikon eläkeläinen. Minulla alkoi uusi ura seniori-ikäisenä, hän nauraa.

- Mainos -

Esikoisteos Manni ilmestyi elokuussa 2020. Se aloitti Helsingin huumepoliisista, eli ”Pasilan Myrkystä” kertovan sarjan, joka on osoittautunut lukijamenestykseksi. Kuudes kirja Joni ilmestyi tammikuun alussa ja sai mairittelevat arviot mm. Helsingin Sanomissa.

– Nöyräksi vetää. Kaikki on tapahtunut niin nopeasti. 

KATSO Kalen kirjan mainostusvideo Fuengirolasta:

Tv-sarja täytti haaveen

Tahti on totisesti ollut ripeää. Puonti on päässyt toteuttamaan jo tv-haaveensakin, kun esikoisdekkari Manniin perustuva tv-sarja alkoi tammikuun alussa Nelosella ja Ruudussa.

– Se kuvattiin jo syksyllä 2022, ja oli hirveätä pitää asiaa salassa toista vuotta. Vasta joulukuun alussa Helsingin Kirjamessuilla sain kertoa sarjasta, Kale sanoo.

– On uskomatonta, että siellä ne telkkarissa lausuvat minun kammiossani kirjoittamaani tekstiä. Eurot ja myynnit eivät sinällään merkitse niin paljon, vaan se, että näkee oman kynänjäljen ruudussa.

Kirjailija sanoo olevansa “älyttömän tyytyväinen” tv-sarjan roolitukseen. Kale kehuu niin nimiroolin vetävää Elias Salosta kuin tämän tyttöystävää esittävä Hilma Kotkaniemeä, unohtamatta konkaritähti Hannu-Pekka Björkmania.

- Mainos -

– Olen hyvin toiveikas, että jatkoa telkkarissa seuraa. Alustavia keskusteluja on jo käyty. Olen ymmärtänyt, että ulkomaan levitystäkin suunnitellaan. Olisihan se hauska kuulla Hannu-Pekka hablaamassa espanjaa!

Manni-tv-sarjassa pääroolin esittää nuori näyttelijätähti Elias Salonen. – Elias on juuri sellainen kuin Mannin kuvittelin olevan, Kale kehuu. Kuva: Facebook @kalepuonti.

10 kilsan päiväkävelyt

Kalen kirjoja lukeneet tietävät, että hän tykkää aina sijoittaa sivuille myös siivun Aurinkorannikkoa.

– Kirjojen lopun sijoitan yleensä aina Aurinkorannikolle. Ja vaikka Manni-kirjakin loppuu tänne, niin tv-sarjassa jäädän räntäsateiseen Helsinkiin. Mutta jos jatkoa tulee, niin olisihan se mahtava saada tv-ruudullekin Fuengirolaa tai Marbellaa.

Kale nautti vuodenvaihteestaF uengirolassa. Perinteiseen tapaan uusi kirja saa alkunsa Aurinkorannikon valossa. Seitsemäs teos kantaa työnimeä Topi.

– Se valmistuu kovaa vauhtia, olen jo puolivälissä. Olen tyytyväinen tahtiin, eihän se muuta vaadi kuin takapuolta penkkiin. Vastapainoksi tykkään kävellä. Täällä Aurinkorannikolla on mahtavaa, kun voi aina ulkoilla. Yritän joka päivä hyötyliikkua ainakin 10 kilometrin verran.

Hittikirjailija paljastaa, että usein hän ei aloittaessaan kirjaansa tiedä, miten se päättyy. Nyt tilanne on toinen.

– Sen voin sanoa, että uusin teokseni päättyy Pueto Banusin satamaan. Olen kirjoittanut suurimman osan kirjoistani täällä Aurinkorannikolla. Aloitan täällä talvella ja juhannuksena pitäisi olla jo aika lopullinen versio valmiina.

Uusia ideoita

Uusia virityksiäkin on luvassa. Kale teki 2021 elämäkertamaisen kirjan järjestäytynen rikollisuuden rautarouvasta Satu Anderssonista, ja kirjasta on leffaoptio Helsinki Filmin kanssa.  

- Mainos -

– Pieniä viritelmiä on myös vankila-aiheisesta kirjasta Immu Ilménin kanssa. Maikarin Rikospaikka-sarjan kuvaukset jatkuvat tammikuussa, joten Fuengirolaan ehdin palata vasta huhtikuussa katsomaan FugePesistä.

Uutta on toki sekin, että Kale aloittaa Fuengirola.fi:n kolumnistina. Ensimmäinen kolumni julkaistiin juuri ilmestyneessä, vuoden 2024 toisessa lehdessä. Verkossa se julkaistaan tulevana sunnuntaina 14.1.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *