Lukuaika: Finnairin ja Norwegianin Málagan-lennot jäivät maahan – Air Baltic nousi ilmaan

Finnairin ja Norwegianin Málagan-lennot jäivät maahan – Air Baltic nousi ilmaan

Espanjan Aurinkorannikolle lennetään lakosta huolimatta.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Finnairin sinivalkoiset siivet pysyvät maassa. Kuva: Finnair.

Finnair peruu Suomea laajalti seisauttavan poliittisen lakon vuoksi noin 550 lentoa 1.-2. helmikuuta, koska lakko vaikuttaa merkittävästi Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Finnairin toimintaan.

Useat ammattiliitot ilmoittivat 48 tuntia kestävistä, myös lentoliikenteeseen kohdistuvista poliittisista työtaistelutoimenpiteistä helmikuun kahdelle ensimmäiselle päivälle.

Lakko vaikeuttaa merkittävästi Finnairin liikennöintiä Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja koskee lähes kaikkia yhtiölle kriittisiä toimintoja, minkä vuoksi Finnair on joutunut perumaan valtaosan lennoistaan, eli noin 550 lentoa. Peruutukset koskevat noin noin 60 000 asiakasta.

Finnair on perunut kaikki lentonsa Málagaan torstailta ja perjantailta.

- Mainos -

Tampereelta lennetään Aurinkorannikolle

Air Baltic sen sijaan lentää torstaina normaalisti Tampereen Pirkkalan kentältä Aurinkorannikolle. Kone lähti Pirkanmaalta klo 6.57 (aikatalun mukainen lähtöaika oli 6.25).

Norwegianin torstaina 1.2. kello 11 lähtevä lento Helsingistä Málagaan on peruttu. Samoin Norwegianin lento Helsingistä Málagaan perjantaina 2.2. klo 12.

Lue myös: Iberian lakko sekoittaa tuhansien lennot loppiaisviikonloppuna

Lentojen odotetaan palautuvan normaaliksi heti lauantaina 3. helmikuuta, mutta etenkin Helsinki-Vantaalla saattaa olla ruuhkaa.

Lauantaina Finnairilla on kaksi aikataulun mukaista lentoa Helsingistä Málagaan: kello 6.30 ja 19.45. Norwegian lentää lauantaina Aurinkorannikolle Helsingistä kello 9.30.

Lakko ei oikeuta rahakorvaukseen

Finnair muistuttaa, että mikäli lentosi perutaan lakon takia, Finnair ei ole velvollinen korvaamaan EU-kertakorvausta.

Lakot ovat poliittisia. Niiden avulla työntekijöiden liitot vastustavat hallituksen kaavailemia työmarkkina­uudistuksia ja työttömyys­turvan heikennyksiä.

Lentoliikenteen lisäksi pysähdyksissä ovat satamat ja suuret tehtaat. Lakko kohdistuu myös muun muassa kauppoihin ja päiväkoteihin.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
3 kommenttia
  • Kyllä menisi herneet nokkaan, jos menettää matkan lisäksi rahansa väärään osoitteeseen kohdistuvan lakkoilun vuoksi

    • Jouduimme ostamaan uudet paluu lentoliput. Onneksi edes sen teimme ajoissa. Lennot täysiä. Tälläiset lakkoilut on vaan AY-liikkeiden höyhenten pullistelua.

  • Kai te ymmärrätte sen että jos lennot perutaan lakon takia tai ihan mistä tahansa syystä olette oikeutettuja uusiin lentoihin tai lentolipun takaisin maksuun. Ette siis voi hakea korvausta tässä tapauksessa mutta saatte mahdollisuuden uuteen reititykseen tai lippu summan palautukseen. Olette myös oikeutettuja huolenpitoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *