Finnair haluaa espanjalaisia asiakkaita – yhtiö juhlisti 100-vuotista historiaansa Málagassa

Finnair täytti viime vuonna 100 vuotta. Se on kunnioitettava ikä lentoyhtiölle. Espanja on aina ollut tärkeä kohde Finnairille ja Málagalla on erityisasema Finnairin liiketoiminnassa.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
3 min lukuaika
Finnairin Espanjan johtaja Javier Roig oli monen paikallisen median tentattavana yhtiön 100-vuotistilaisuudessa.

Finnair juhlisti 100-vuotista historiaansa Espanjan Aurinkorannikolla Málagassa tiistaina (21.5.).

– Aurinkorannikolla ja erityisesti Fuengirolassa asuu suuri suomalaisyhteisö. On suorastaan ainutlaatuista, että tämän yhteisön avulla Finnair voi lentää 10 kertaa viikossa Helsingin ja Málagan väliä, sanoo Finnairin Espanjan johtaja Javier Roig.

Kesää kohti mentäessä Finnair lisää yhden viikoittaisen vuoron Málagaan, joten valittavana on 11 mahdollista lentoaikaa.

Lue myös: Finnair tuplaa lentonsa Málagaan kesällä – Espanjan ykköskenttä suomalaisille

Javier Roig on työskennellyt Finnairilla jo 30 vuotta. Lähes puolet tuosta ajasta hän on ollut yhtiön Espanjan ja muun Etelä-Euroopan toiminnoista vastaava johtaja.

- Mainos -

Paremmat lentoajat Málagaan?

Espanjan johtaja kommentoi myös Finnairin lentoaikatauluja.

– Asiakkaat ovat lähestyneet meitä yölennon hankaluudesta. Meillä on jatkuvasti meneillään neuvotteluja, josko löytäisimme paremman slotin nykyiselle yölennollemme. Kesäkaudella 2025 lentoajat ovat huomattavasti nykyisiä miellyttävämmät. Pyrimme löytämään ratkaisuja myös muihin ajankohtiin.

Lue myös: Finnair parantaa kesän 2025 lentoaikatauluja Málagaan

Suomesta Málagaan lentävistä asiakkaista noin 70 prosenttia on suomalaisia. Aiemmin yksi iso ryhmä olivat venäläiset, mutta Ukrainan sodan alettua he ovat jääneet pois matkustajalistoista. Kakkospaikkaa pitävät espanjalaiset ja yksi iso matkustajaryhmä ovat japanilaiset.

– Vaikka lentäminen Aasiaan vaikeutuikin sodan takia merkittävästi, silti Japanista lentää runsaasti turisteja Helsingin kautta Málagaan ja muuallekin Eurooppaan.

Pohjoisen viileät markkinat

Eteläisen Euroopan jatkuvasti kuumenevat kesät ovat avaamassa markkinoita pohjoisen matkailulle. Suomi ja muut Pohjoismaat ovat nykyään eksoottisen houkutteleva kohde espanjalaisturisteille. Talven lumi ja kaamos, sekä kesän yöttömät yöt kiinnostavat paahteisiin helteisiin kyllästyneitä espanjalaisia enenevässä määrin.

– Esimerkiksi Málagan-lennoillamme noin 20 prosenttia matkustajista on espanjalaisia. Tätä osuutta pyrimme jatkossa kasvattamaan merkittävästi. Oikeastaan siksi halusimme järjestää tämän Finnairin 100 -vuotis tilaisuuden juuri Málagassa. Haluamme kertoa paikallisille medioille mahdollisuudesta vierailla helposti ja vaivattomasti Suomessa.

Finnair tarjosi vuosijuhlansa kunniaksi paikallisille toimittajille mukavan cocktail-lounaan Málagan Palacio -hotellin kattoterassilla.

Helsinki-Vantaan lumiosaaminen kohahdutti Aurinkorannikolla

Finnairin 100-vuotistilaisuuteen Málagan Palacio hotelliin saapui parikymmentä toimittajaa eri espanjalaisista medioista. Kiinnostus Suomea kohtaan tuntui olevan suuri.

- Mainos -

Suuren kohauksen Javier Roig sai aikaan kertomalla Helsinki-Vantaan lentokentän olosuhteista.

– Lentokentällä voi olla 30 senttiä tai puolitoista metriä lunta. Silti suomalaiset onnistuvat laittamaan kiitoradat ja lentokoneet lähtökuntoon parissa kymmenessä minuutissa, Roig hauskuutti espanjalaisia toimittajia.

Myös lokki saapui kuuntelemaan uusia tuulia lentoliikenteen saralta.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Vähän kyllä liioitteli tuon lumen poistossa. Eikä sitä sitäpaitsi Finnair tee, vaan Finavia. On kyllä ollut surkeita nuo lentoajat viime ja tänä vuonna. Finnair voisi käyttää myös Helsinki -Malaga väliä Airbus 350 koneiden henkilöstön koulustusvälinä, eikä pelkästään Lontoon lentoja. Mielelläni, kun käytän business luokkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *