Lukuaika: Espanjan parhaaksi chiringuitoksi valittu rantaravintola sijaitsee Aurinkorannikolla

Espanjan parhaaksi chiringuitoksi valittu rantaravintola sijaitsee Aurinkorannikolla

Lyhyen ajomatkan päässä Fuengirolasta sijaitsee Espanjan parhaaksi nimetty chiringuito, jossa ruokaan ja merimaiseman yhdistyy myös taide.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Espanjan parhaaksi chiringuitoksi valittu Maricarmen Casa Playa hurmaa kaikki aistit. (Kuvat: Maricarmen Casa Playan Instagram)

Mikä olisikaan idyllisempi paikka nauttia illallista lämpimän rantapäivän jälkeen, kuin tunnelmallinen chringuito rantaravintola. Eipä siis ihme, että nämä usein mereneläviin erikoistuneet ravintolat ovat kovassa huudossa niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

Arvovaltainen Forbes lehti on valinnut yhden tällaisen aivan lähellä sijaitsevan idyllisen rantaravintolan peräti koko Espanjan parhaaksi lajissaan.

Kyseessä on Maricarmen Casa Playa, viehättävä chiringuito, joka sijaitsee Playa de la Arañan rannalla, hieman Málagan kaupungin itäpuolella. Matkaa Málagan keskustasta kertyy noin 10 kilometriä ja Fuengirolasta nelisenkymmentä kilometriä.

Herkkuja listalta

Maricarmen Casa Playa sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Playa la Fabrica ja Playa de la Araña rantojen välissä. Tämä ei kuitenkaan yksinään tee ravintolasta poikkeuksellista. Upeilla merinäköaloilla varustettuja chringuitoja on maassa lähes ”kolmetoista tusinassa”.

- Mainos -

Auringonlaskujen maalaamien merimaisemien ohella tämän ravintolan houkutusta lisää sen erinomainen ruoka- ja juomalista yhdistettynä ripaukseen taidetta.

– Keittiömme on paikallisten ruokaperinteiden juhlaa, johon on lisätty ripaus hauskuutta ja luovuutta, kuvailee ravintolan keittiömestari La Opinión de Málaga julkaisulle.

Hänen mukaansa ”Casa Playssa ei ole kyse vain ruoasta, vaan hyvistä hetkistä, hyvästä musiikista ja maailmasta irrottautumisesta”.

Maricarmen Casa Playan äskettäin uusitulta listalta löytyy 25 annosta, jotka on tarkkaan valittu edustamaan paikallista ruokakulttuuria ja hyödyntämään lähialueen raaka-aineita.

Hyvällä syyllä esiin voi nostaa vaikkapa Papas Maribravas, joka oli peräti kansainvälisen patatas bravas -kilpailun finalisti. Tai miltä kuulostaisi tonnikalapyörykät ”äidin kastikkeessa”?

A-luokan lihansyöjiä miellyttänee yli 300 gramman naudanpihvit tai vaikkapa hitaasti kypsytetyt ribsit.

Aarteita listan ulkopuolelta

Hyvässä ravintolassa ei tietenkään ruokailla kuivin suin. Maricarmen Casa Playan listalla on parisenkymmentä tarkoin valittua viiniä, joista löytyy sopiva kyytipoika ruualle kuin ruualle.

Mutta, jos mieli tekee kuitenkin jotain harvinaisempaa, niin saamasi pitää. Listan ulkopuolelta löytyy nimittäin ”merenalaiseksi menuksi” (la carta bajo el mar) kutsuttu valikoima hyvin vanhoja ja vaikeasti saatavia vuosikertoja. Näitä rajoitettuja eriä ravintolaan on hankittu ympäri maailmaa matkailemalla ja etsimällä.

- Mainos -

Oman osansa ravintolan vetovoimaan tuo myös uusittu cocktaillista. Tai oikeastaan niitä on nyt kaksi, sillä sekä talvi- että kesäkaudelle on omansa. Lisäksi henkilökuntaan kuuluu cocktaileihin erikoistunut baarimikko, joka on valmiina loihtimaan minkä tahansa drinkin.

Lisätietoja löydät mm. ravintolan nettisivuilta: maricarmencasaplaya.com, Facebookista: facebook.com/maricarmencasaplaya ja Instagramista: instagram.com/maricarmen.casaplaya/

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *