Dieetti vai elämäntapa?

Painoa on kertynyt hieman liikaa ja harkitset eri dieettejä  joiden avulla voisit pudottaa painoa. Kuulostaako tutulta?

Dieettejä löytyy markkinoilta useita erilaisia ja milloin hehkutetaan mitäkin parhaimmaksi. Ongelmaksi muodostuu usein se, etteivät dieetit tuo pysyvää muutosta vaikka ehkä hetkellisesti paino voikin pudota.

Dieetit on useimmiten hyvin tiukasti suunniteltu ja mitä enemmän nämä poikkeavat siitä mihin olet tottunut, sitä vaikeampi dieettiä on noudattaa. Jos olet kokeillut jo useampaa dieettiä ilman pysyvää tulosta ja aihe on sinulle edelleen ajankohtainen, ehdottaisin että lähestyt asiaa eri tavalla.

Oletko koskaan pitänyt ruokapäiväkirjaa siitä kuinka syöt? Voisiko tämä toimia kohdallasi muutoksen alullepanijana? Ehkäpä tämä auttaisi sinua saamaan selkeyttä siihen mitä syöt,  kuinka paljon ja kuinka usein? Kun tämän myötä näet kokonaisuuden, on helpompi lähteä rakentamaan ruokavaliota terveellisempään suuntaan.

- Mainos -

Jotta muutoksesta tulisi pysyvä, on tärkeä pohtia suhtautumistaan ruokaan. Mitä se sinulle merkitsee? Palkitsetko itseäsi ruoalla tai syötkö alakuloon? Joskus käyttäytymisemme syyt voivat juontaa juurensa aivan lapsuuteen saakka.

Yksi tärkeimmistä asioista on pohtia, miksi haluat tehdä elämäntapamuutoksen? Mitä saat muutoksesta? Kuinka tärkeä se sinulle on? Oletko valmis luopumaan tietyistä asioista onnistuaksesi muutoksessa?

Elämäntapamuutosten teko ei ole kovin helppoa. Jos on syönyt vuosikaudet tietyllä tavalla, vie oman aikansa opetalla uudet tavat.  Mikäli halutaan pysyvää muutosta, tulisi edetä askel askeleelta ja maltilla. Liika ehdottomuus  ei ole useinkaan hyvä ratkaisu.

Uskoisin että suurin osa ihmisistä tietää, miten syödään terveellisesti, mutta mistä syystä lautaselle päätyy kuitenkin usein kaikkea muuta?  Tärkeimpien muutosten tulisi tapahtua juurikin ajattelumallissa ja käyttäytymisessä.

Riina Leppäkangas

Personal Trainer, Sol Beach Fitness Centre

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...