Lukuaika: Benalmádena joutuu siivomaan kymmeniä tonneja ruskolevää rannoiltaan

Benalmádena joutuu siivomaan kymmeniä tonneja ruskolevää rannoiltaan

Viime päivien voimakas merenkäynti on ajanut valtavat lautat haitallista ruskolevää rannalle Benalmádenassa Espanjan Aurinkorannikolla.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
Haitallinen vieraslevä sotki Benalmádenan rannat. (Kuva: AZ Costa del Sol)

Voimakkaat mainingit ovat tuoneet tullessaan melkoisen sotkun erityisesti Play Bonita rannan alueelle Benalmádessa. Kyseessä on Rugulopteryx okamurae lajin ruskolevä, jonka suomenkielinen nimi on japaninruskopaula.

Aaltojen mukana rannoille on levinnyt valtava määrä kyseistä levää, joka haisee ja tekee rannan käyttökelvottomaksi. Niinpä kaupungin rannoista huolehtivalla taholla on kiire saada sotku pois. Urakkaa hankaloittaa kuitenkin huono sää.

Japaninruskopaula kerää itseensä paljon vettä, mikä tekee siitä myös erittäin raskasta siivottavaa. Benalmádenan kaupungintalolta arvioidaan, että rannoilta pitää näillä näkymin kerätä pois peräti 70 tonnia tätä haitallista vieraslevää.

Japaninruskopaula on haitalliseksi säädetty vieraslaji koko EU:n alueella, se on lähtöisin Tyynenmeren luoteisosista Korean, Japanin, Kiinan, Taiwanin ja Filippiinien rannikoilta. Se on nopeakasvuinen laji, mikä tekee siitä ikävän vieraan, koska lisääntyessään se saattaa vaikuttaa haitallisesti meriekosysteemin toimintaan.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *