Lukuaika: Kolmen kalliin merkin aurinkovoiteet vedetään kaupoista – eivät täytä suojalupausta 

Kolmen kalliin merkin aurinkovoiteet vedetään kaupoista – eivät täytä suojalupausta 

Biothermin, Ritualsin ja Vichyn aurinkovoiteet saavat häädön hyllyiltä Espanjassa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Suosittujen aurinkovoiteiden suojausväitteissä oli ongelmia.

Kolmen tunnetun, kalliin kansainvälisen huippumerkin aurinkovoiteet ovat joutuneet kiusallisen kohun keskelle Espanjassa.

Maan terveysministeriölle raportoiva lääke- ja terveysalan viranomainen (AEMPS) on todennut, että Biothermin, Vichyn ja Ritualsin aurinkovoiteiden tuotemerkinnöissä on epäselvyyksiä. Syynä on se, että ne eivät tarjoa sellaista aurinkosuojaa (SPF), joka on ilmoitettu tuotemerkinnöissä.

Siksi viranomaistaho on vaatinut, että näiden tuotteiden myynti ja markkinointi vähittäiskaupoissa lopetetaan Espanjassa: Ritualsin Invisible Sun Protection Face Cream SPF 50+, VICHYn Capital Soleil Crème Onctueuse Protectrice SPF 50+ sekä Biothermin Waterlover Face Sunscreen SPF 50+.

Näitä tunnettujen merkkien aurinkovoiteita vaaditaan pois kaupoista.

AEMPS on pyytänyt tuotteiden markkinoinnin lopettamista ”kuluttajien terveyden suojelemisen edun vuoksi”, koska yritykset eivät ole toimittaneet tietoja, jotka osoittavat kyseisten tuotteiden koostumuksen olevan sama tai vastaava kuin markkinoitu tuotteen sisältö.

- Mainos -

Voiteiden on markkinoitu olevan ”erittäin korkeassa” aurinkosuojakategoriassa, mutta testitulosten mukaan ne tarjoavat vain ”korkean” aurinkosuojan.

Muissakin testatuissa tuotteissa ongelmia

Kaikki sai alkunsa espanjalaisen kuluttajajärjestö OCU:n tutkimuksesta. Järjestö tutki useiden tunnettujen ja laajalti myynnissä olevien aurinkovoiteiden koostumuksia ja tuotemerkintöjä, ja testeissä löytyi puutteita muillakin merkeillä.

Testien mukaan myös näissä tuotteissa on rikkomuksia, ja niitä vaaditaan pois kaupoista: Nivea Sun Sensitive SPF 50 kasvonsuojan erä 32032276; Lancasterin Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid SPF 50 erä 3157; Piz Buinin Hydro Infusion Sun Gel Cream Face SPF 50 erä 1362V A.

OCU:n analysoimista seitsemästä aurinkovoiteesta vain ISDINin Fusion Water Magic SPF 50 läpäisi testit.

AEMPS on kosmetiikkatuotteiden markkinavalvontaviranomainen Espanjassa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *