Lukuaika: Spotifyn ruotsalaisperustaja aikoo törsätä 30 miljoonaa Marbellan-huvilaan

Spotifyn ruotsalaisperustaja aikoo törsätä 30 miljoonaa Marbellan-huvilaan

Ruotsalaismiljardööri Daniel Ekin himoitsemassa huvilassa on 1 500 asuinneliötä ja kahdeksan makuuhuonetta.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Spotifyn perustaja Daniel Ek on iskenyt silmänsä komeaan Marbellan-huvilaan.

Ruotsalainen miljardööri Daniel Ek, 41, harkitsee eksklusiivisen rantakartanon ostamista Marbellan maailmankuululta Kultaisella Maililta. Ek on musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn perustaja ja toimitusjohtaja.

Ek on iskenyt silmänsä Espanjan Aurinkorannikolla kerrassaan hulppeaan loistohuvilaan, jossa on yli 1 500 neliömetriä rakennettua tilaa ja lämmitetty ulkoallas. Villan hintalappu on 30 miljoonaa euroa.

Kyllä ruotsalaisella rahaa riittää. Tammikuussa 2024 talousraamattu Forbes arvioi hänen nettovarallisuutensa olevan 3,6 miljardia dollaria.

4 000 neliön tontti merinäköalalla

Ökytalo sijaitsee Santa Margaritan asuinalueella, kuuluisan Marbella Clubin alueella. Marbella Club on viiden tähden luksushotelli ja glamour-henkinen lomakeskus, jossa majoittuu maailmantähtiä ja julkkiksia.

- Mainos -

Ekin havittelema huvila on rakennettu yli 4 000 neliömetrin tontille. Se tarjoaa luonnollisesti hienon merinäköalan. Kiinteistössä on noin 1 500 neliömetriä rakennettua tilaa, joka jakautuu kahteen kerrokseen ja kellariin, ja lisäksi terassi, ulkopysäköinti ja rehevä puutarha.

Huvilaa kutsutaan nimellä El Bosque (suomeksi metsä) sitä ympäröivän vehmaan ja runsaan kasvillisuuden ja puuston vuoksi. Taloon on suora pääsy rantakadulta.

Kahdeksan makuuhuonetta ja kylpyhuonetta

Huvilan sisustuksen on luonut sisustussuunnittelija Luis Bustamante. Talossa on kahdeksan makuuhuonetta ja kahdeksan kylpyhuonetta, sekä elokuvateatteri, baarialue ja lämmitetty ulkouima-allas.

El Bosquen ja viereisen huvilan maat olivat alun perin kreivi Meranin omistuksessa, mutta tällä hetkellä Daniel Ekin himoitsema omaisuus kuuluu brittiläiselle liikemiehelle, joka hankki sen vuonna 2016 ja on nyt päättänyt laittaa sen myyntiin.

Daniel Ek on naimisissa Sofia Levanderin kanssa. Heillä on kaksi lasta. Pari meni naimisiin ökyhäissä Italian Como-järvellä 2016. Häissä esiintyi mm. Bruno Mars, ne juonsi Hollywood-tähti Chris Rock ja vieraana oli mm. Facebookin perustaja Mark Zuckerberg.

El Bosque -niminen luksushuvila sijaitsee Marbella Clubin alueella, maailmankuululla Kultaisella Maililla Espanjan Aurinkorannikolla.

Daniel Ek mullisti musiikkiteollisuuden

Mediatietojen mukaan Daniel perheineen tuskin suunnittelee muuttavansa Aurinkorannikolle, mutta heidän on tarkoitus nauttia mukavasta lomailusta Marbellan-huvilassaan.

Monilla kuuluisilla julkkiksilla on ollut tai on edelleen turvapaikkansa Marbellassa, kuten Julio Iglesiasilla, Antonio Banderasilla, näyttelijä Arturo Fernándezilla, Carmen Thyssenillä, muotisuunnittelija Elena Benarrochilla, näyttelijätär Maribel Verdúlla, jalkapallovalmentaja Vicente del Bosquella, flamenco-taiteilija Lola Floresilla tai edesmenneellä Alban herttuattarella.

Daniel Ek on nuori yrittäjä, joka on mullistanut musiikkiteollisuuden viimeisten viidentoista vuoden aikana.

- Mainos -

Tukholmassa syntynyt Daniel perusti vain 14-vuotiaana kotonaan verkkosivujen luontibisneksen. Hän palkkasi töihin muita samanikäisiä luokkatovereitaan, joille hän lainasi matkapuhelimia ja videopelejä yhteistyön vastineeksi.

Ek hylättiin aikoinaan työnhakijana Googlessa, koska hänellä ei ollut korkeakoulututkintoa, mutta nyt hänen vuonna 2006 perustamansa Spotify-yrityksensä arvo on yli 2,5 miljardia euroa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *