Antti Lindtman pitää Aurinkorannikkoa ihanteellisena lomapaikkana

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman kävi lyhyellä visiitillä Fuengirolassa. Hänen puhetilaisuutensa veti Kukon täyteen väkeä. Hyväntuulinen oppositiojohtaja viljeli hersyvää huumoria asia-aiheiden välissä.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
4 min lukuaika
SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman ja puolisonsa Kaija Stormbom viettävät mieluusti lomiaan Aurinkorannikolla.

Lindtman on viettänyt useita lomia Aurinkorannikolla. Hän pitää alueesta monesta syystä.

-Tänne on niin helppo tulla suoralla lennolla Suomesta. Ja asiat rullaavat täällä aina hyvin. Minä ja vaimoni pelaamme molemmat golfia, siitä näkökulmasta Aurinkorannikko on täydellinen lomakohde.

-Erityisesti mieleen on jäänyt yksi loma noin vuosi ennen tyttäremme syntymää. Olimme silloin viikon verran Mijas Golfin välittömässä läheisyydessä. Olimme hankkineet viikon mittaisen pelioikeuden, jolla sai pelata niin paljon kuin sielu sietää. Lähdimme joka aamu kentälle ja kiersimme toisen Mijas Golfin kentistä, sitten lounastankkaus ja toinen kenttä iltapäivällä. Se oli todellinen kuntoloma, nautimme siitä täysillä.

- Mainos -

Golf on jäänyt Lindtmanilta perheenlisäyksen ja työkiireiden vuoksi viime vuosina vähemmälle, mutta Aurinkorannikon tenho on säilynyt.

-Aurinkorannikko on myös lapsiperheen näkökulmasta erinomainen lomakohde. Aina kun tänne saapuu, niin mieli halajaa jo seuraavia lentoja varaamaan.

Marinin taika

Eero Heinäluoma kertoi jokunen viikko sitten Aurinkorannikolla vieraillessaan, että hän on saanut useita ilmaisia oluita pitkin Eurooppaa sillä varjolla, että hän tuntee Sanna Marinin. Myös Lindtmanilla on ollut positiivia kokemuksia Marinin tuntemisesta.

LUE MYÖS: Eero Heinäluoma saa Sanna Marinin ansiosta ilmaisia oluita

-Toissa syksynä johdin pankkivaltuuston matkaa Washingtoniin tapasimme Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Jerome Powelin. Hän kysyi jossain vaiheessa, onko kukaan meistä suomalaisista sosiaalidemokraatti. Kerroin olevani, ja hän intoutui kehumaan Sanna Marinia.

-Kun kerroin, että Sanna tuli valituksi pääministeriksi kahden äänen erolla ja olin silloin toinen ehdokas, huomasin, että tämän jälkeen pääjohtaja kuunteli meitä vielä herkemmällä korvalla, Lindtman nauraa.

Sanna Marinin elämäntyyli pääministerin tehtävien jälkeen on herättänyt paljon keskustelua. Kaikki eivät ole katsoneet suopein silmin Marinin elämää suihkuseurapiireissä ja luksusravintoloissa.

-Sanna Marin kantoi vastuuta pääministerinä raskaat vuodet. Kyllä hänellä on nyt kaikki oikeus päättää itse, miten elämäänsä jatkossa elää. Hänhän on kertonut, että haluaa toteuttaa omien kykyjensä ja näkyvyytensä avulla edelleen yhteistä hyvää uudessa roolissaan ja työssään.

- Mainos -

Lindtman kertoo, että Marinin tanssivideoiden vuotaminen julkisuuteen oli silloiselle pääministerille kova paikka.

-Meillä oli ministeriryhmän kesäkokous meneillään, kun tieto Sannan tanssivideoiden leviämisestä tuli. Kyllä se oli kova paikka ennen kaikkea Sannalle itselleen. Mediamylläkkä oli valtava, ne olivat yksityisiä videoita, joita hän ei olisi halunnut julkisuuteen.

-Toisaalta ihmisiltä tuli myös paljon tukea. Mikä tärkeintä, Suomi sai maailmalla paljon näkyvyyttä ja positiivista julkisuutta. Meillä oli nuori upea nainen pääministerinä, joka jopa osasi pitää hauskaa vapaa-ajallaan. Tämä kiinnosti keskuspankin pääjohtajaa myöten. Suomessa asia taas käsiteltiin hiukan erilaisesta näkökulmasta, Lindtman sanoo kulmakarvojaan kohottaen.

Puolustuskomissaarin paikka Suomelle

Kesäkuussa pidettävät eurovaalit olivat yksi pääteemoista, joita Lindtman nosti esiin puheenvuorossaan.

-Olen tuonut esille ajatusta, että EU:n kannattaisi perustaa erillinen puolustuskomissaarin virka. Laajemminkin, EU:ssa voisi olla puolustusministerineuvosto. Turvallisuusasiat ovat niin pinnalla Venäjän aggressiivisen käyttäytymisen vuoksi. Myös Yhdysvaltain tulevat presidentinvaalit saattavat lisätä Euroopan oman puolustuksen kehittämisen tarvetta.

Mikäli suunnitelmat EU:n puolustuskomissaarista toteutuvat Lindtman näkee siinä Suomelle mahdollisuuksia.

-Puolustuskomissaarin paikka olisi meille luonteva. Toisin kuin monet muut Euroopan maat, me emme ole ajaneet puolustuskykyämme ja -osaamistamme alas viimeisten vuosikymmenten aikana.

Kouluasiassa lasten etu edellä

Lindtman vieraili maanantaina Aurinkorannikon suomalaisella koululla. Hän oli vaikuttunut koulun toiminnasta.

- Mainos -

-Minua oli vastassa kolmasluokkalaisten kuoro. Kuoro oli niin hyvä, että ihan vakavissani kysyin, onko koulu jotenkin musiikkipainotteinen. Muutenkin koululla tuntui vallitsevan hyvä henki ja tunnelma.

Lindtman näkee Aurinkorannikon suomalaisen koulun olevan tarpeellinen instituutio muuttuvassa maailmassa.

-Työelämä on jatkuvassa murroksessa. Etätyö on selvästi tullut jäädäkseen ja myös erilaisten koulujen täytyy pystyä elämään muutoksen mukana. Ihmiset tekevät jatkossa varmasti etätöitä täältä Espanjasta Suomeen, koulun tarve siis vain kasvaa jatkossa.

-Minua briiffattiin koulun oppilaaksi ottoon liittyvistä ongelmista. Toivon, että ministeriössä asiaa katsotaan myönteisesti ja etsitään sellainen ratkaisu, joka on lasten oikeuksien puolesta paras mahdollinen. Lasten etu edellä ratkaisuja tulisi hakea.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *