Lukuaika: Antonio Banderas avasi omin käsin Pimpin Marbellaan

Antonio Banderas avasi omin käsin Pimpin Marbellaan

Legendaarinen El Pimpi levisi Málagasta Marbellaan, ja Espanjan Aurinkorannikon oma Hollywood-tähti Antonio Banderas oli juhlallisten avajaisten kuvatuin vieras.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Antonio Banderas osallistui uuden El Pimpi -ravintolan avajaisiin Marbellan Puente Romano -lomakeskuksessa torstaina 9.5.2025.

Espanjan Aurinkorannikolla Marbellassa vietettiin torstai-iltana juhlallisia ja historiallisiakin ravintola-avajaisia, kun legendaarinen El Pimpi avasi ensimmäisen Málagan ulkopuolisen ravintolansa.

Yli 50 vuotta Espanjan Aurinkorannikon suurkaupungissa toiminut maailmankuulu bodega avasi toisen ravintolansa Marbellaan, luksushotelli Puente Romanon yhteyteen.

Suomalaisisttain hauska nimi ”pimpi” viittaa miehiin, jotka ohjasivat Málagan satamaan saapuvia ulkomaisia merimiehiä etsimään yön naisia.

Lue myös: Legendaarinen El Pimpi leviää Marbellaan

Tältä Marbellan Puente Romano -luksushotellissa sijaitseva El Pimpi näyttää sisältä.

- Mainos -

Banderas: ”Asun El Pimpin päällä”

Avajaisillan suurin tähti oli tietysti málagalainen Hollywood-näyttelijä Antonio Banderas, joka on yksi El Pimpin osaomistajista.

Banderas muisteli tilaisuudessa, kuinka Málagan El Pimpi toimi hänen vuonna 2006 ohjaamansa elokuvansa El camino de los ingleses kuvauspaikkana. Elokuva perustui málagalaisen kirjailijan Antonio Solerin romaaniin.

– Asun käytännössä El Pimpin päällä, Banderas hauskuutti avajaispuheessaan.

Maineikas näyttelijä ja ohjaaja asuu saksalaissyntyisen puolisonsa Nicole Kimpelin kanssa aivan El Pimpin naapurissa upeassa kattohuoneistossa Málagan ytimessä.

Banderas korosti, että El Pimpi on tärkeä osa Aurinkorannikon historiaa.

– Kun kävelet bodegassa ympäriinsä, näet tynnyreitä, joissa on Salvador Dalín, Lola Floresin tai Pablo Picasson allekirjoituksia. El Pimpi on kuin Málaga – tosin monet sanovat, että Málaga on El Pimpin naapurusto, Banderas vitsaili.

Banderas signeerasi omin käsin myös Marbellan El Pimpin ensimmäisen tynnyrin kameroiden ristitulessa.

Lue myös: Antonio Banderas lohdutti itkijöitä kirkossa Málagassa

Antonio Banderas kirjoitti terveisensä ja allekirjoituksensa Marbellan El Pimpin viinitynnyriin 9.5.2024.
Avajaisten lehdistötilaisuudessa El Pimpin omistajista paikalla olivat Elena Cobos (vas.) ja Antonio Banderas. Oikealla Marbellan pormestari Ángeles Muñoz.

- Mainos -

”Katsotaan, kasvaako ja pysyykö Marbellassa”

Banderas on ajanut perinteikkään paikan avaamista Marbellaan.

– Olen ollut Puente Romanon asiakas ja tiedän, että täällä on kokoelma maailman parhaita ravintoloita, mutta andalusialainen ruoka puuttui. Aloimme puhua heti El Pimpistä. Ja meille on ilo olla täällä.

Banderas kuvaili kaunokielisesti, kuinka Marbella on ”maa, jossa tyttäreni syntyi ja jossa toinen Pimpi-projekti syntyy”.

– Alamme ruokkia tätä lasta ja katsotaan, kasvaako se suureksi ja pysyykö Marbellassa monia vuosia, Antonio Banderas sanaili.

Málagassa El Pimpi sijaitsee vanhassa 1700-luvun kartanossa, joka on rakennettu vanhalle roomalaiselle tielle. Keskeisellä paikalla Granada-kadulla sijaitseva ravintola avautui vuonna 1971.

Katso uutisvideo Marbellan El Pimpin avajaisista 9.5.2024.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *