Lukuaika: 2,30-metrinen boa yllätti golfkentän liepeillä – katso video

2,30-metrinen boa yllätti golfkentän liepeillä – katso video

Lemmikkinä pidetty kuningasboa oli ilmeisesti hylätty luontoon Málagassa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Paikallispoliisi esittelee Málagasta löytynyttä kuniningasboaa. Kuvakaappaus Youtube-videolta.

Espanjan Aurinkorannikolla Málagan Campanillasissa koettiin jännittäviä hetkiä, kun ohikulkijat huomasivat suurikokoisen kuningasboan luikertelevan lähellä Real Guadalhorce Club de Golfia. Kenttä sijaitsee Málagan lentokentän luoteispuolella.

Koska peräti 2,30-metrinen käärme oli golfkentän liepeillä, eläimen bonganneet pyöräilijät hälyttivät poliisin hätiin.

Viranomaistiedotteen mukaan joukko pyöräilijöitä polki Cortijo Campanillasin tietä helmikuisena tiistaipäivänä, kun he löysivät jättiläiskäärmeen sypressipuiden alta tien varrelta.

Pyöräilijät jäivät odottamaan viranomaisten saapumista paikalle.

- Mainos -

Voit katsoa videon käärmeen pyydystämisestä tämän artikkelin lopusta.

Käärme pakattiin pahvilaatikkoon

Paikalle saapuneet Málagan paikallispoliisit (Policía Local) totesivat, että käärme oli uneliaassa tilassa. Se ei vastustellut eikä osoittanut aggressiota. Apuun pyydetyn tuholaistorjunta-alan yrityksen omistajan avustuksella eläin saatiin kiinni ja laitettiin pahvilaatikkoon.

Konstaapelit veivät boan laatikossa poliisilaitokselle, josta se kuljetettiin Málagan kaupungin Eläinten suojelukeskukseen (CEPAM). Sieltä se jatkaa matkaansa eksoottisten lajien suojelualueelle.

Keskuksen mukaan kyseessä on naaras ja sillä saattaa olla vielä kasvunvaraa. Viranomaisten mukaan kuningasboa lienee hylätty ja jätetty luontoon.

Laji on suosittu lemmikkinä. Lemmikkinä kuningasboa on yleensä hyvin säyseä.

Real Guadalhorce Club de Golf.

Boa kuristaa saaliinsa

Luonnossa kuningasboaa tavataan Väli- ja Etelä-Amerikassa. Ne ovat syntyessään noin puoli metriä pitkiä, ja voivat kasvaa lähes neljä metriä pitkiksi.

Kuningasboa on aktiivinen lähinnä öiseen aikaan. Boan päässä on lämpöä aistivia suomuja, joiden avulla se löytää saaliinsa pimeässäkin.

Kuristajakäärmeenä kuningasboa kuristaa saaliinsa. Ravinnokseen se syö luonnossa jyrsijöitä ja muita pieniä nisäkkäitä, lintuja ja sammakoita sekä lepakoita.

- Mainos -

KATSO video tapahtumapaikalta:

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *