Uutiset

Aurinkorannikon itsenäisyyspäivä näkyy Suomessa

Antonio Pérez on toiminut Maija Salmen luottokuvaajana pitkään. (Kuva: Antti Pekkarinen)

Aurinkorannikon suomalaisyhteisö huomioidaan näyttävästi Suomessa itsenäisyyspäivän yhteydessä. Yle tekee alueelta lähetyksiä uutisiinsa ja Kohti Linnan juhlia -lähetykseen.

-Fuengirolassa ja lähiympäristössä asuu niin merkittävä suomalaisyhteisö, että on hyvä huomioida heidät näin itsenäisyyspäivänä. Yhteisö lienee suurin ja ainakin näkyvin ulkosuomalaiskeskittymä, joten aihetta huomioimiseen on, kertoo toimittaja Maija Salmi Yleltä.

Salmi saapui asemapaikastaan Barcelonasta yhdessä kuvaaja Antonio Pérezin kanssa Fuengirolaan jo tiistaina.

-Teemme juttua täällä pitkään asuneista suomalaisista torstain iltauutisiin. Samassa jutussa sivutaan myös sitä, miten suomalaisyhteisö on vuosien varrella muuttunut. Haastateltavilla oli kiinnostavia pointteja.

Perjantaina Yle lähettää Fuengirolasta kaksi suoraa pätkää. Molemmat tulevat Kohti Linnan juhlia -ohjelmassa. Ensimmäisessä pätkässä mukana on ainakin Fuengirolan kotikoulun lapsia, jotka ovat valmistelemassa Centro Finlandiaa itsenäisyyspäivän juhlia varten. Jälkimmäisessä pääosassa ovat juhlaillalliselle saapuneet suomalaiset.

-Torstaille teemme enemmän uutisluontoisen jutun, perjantaina haluamme välittää katsojille sitä tunnelmaa, mikä Aurinkorannikolla itsenäisyyspäivänä vallitsee, Salmi valaisee.

Suorien pätkien viitteelliset ajat ovat klo 14.30 ja 17.30 Espanjan aikaa. Jälkimmäinen ajoittuu sopivasti juuri ennen Linnan juhlien alkua, joten on oletettavaa, että katsojia on runsaasti. Toimittaja Salmi tekee Aurinkorannikolta juttuja myös Ylen verkkosivuille ja radiokanaville.

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Aurinkorannikolla näyttävästi. Varsinainen pääjuhla vietetään Torremolinosin Kongressipalatsissa klo 13.45 alkaen. Juhlapuheen pitää kaksi Aurinkorannikon suomalaisen koulun abiturienttia. Illemmalla suomalaiset kerääntyvät useisiin ravintoloihin seuraamaan lähetystä Linnan juhlista.

6.12. on paitsi Suomen itsenäisyyspäivä, se on myös Espanjan perustuslain päivä. Perjantai on näin ollen pyhäpäivä kaikkialla Espanjassa ja Suomessa.

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa