Lukuaika: Will Smith ja Emma Kimiläinen tähdittävät F1-sähköveneiden kisaa Puerto Banúsin vesillä

Will Smith ja Emma Kimiläinen tähdittävät F1-sähköveneiden kisaa Puerto Banúsin vesillä

Hollywood-tähti Will Smith osallistuu Espanjan Aurinkorannikolla Marbellassa ajettavaan E1-venekisaan yhdessä muiden superjulkimoiden kanssa kesäkuun alussa. Suomen Emma Kimiläinen johtaa MM-sarjaa.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Will Smith ja Emma Kimiläinen nähdään Marbellan Puerto Banúsissa kesäkuun alussa.

Espanjan Aurinkorannikolla, Marbellan maailmankuulussa Puerto Banúsin huvipursisatamassa nähdään tähtiloistoa ja vauhdin hurmaa kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tuolloin Marbellassa kisataan uuden, täyssähköisen F1-venesarjan E1 Puerto Banús GP -osakilpailu. E1 on sähköinen Formula 1 -maailmanmestaruuskilpailu merellä.

Sarjaan osallistuvien tallien omistajat ovat eri alojen supertähtiä. Mukana ovat muun muassa amerikkalaisen jalkapallon supertähti Tom Brady, Hollywoodin tähtinäyttelijä Will Smith, tennistähti Rafael Nadal, musiikkituottaja Steve Aoki ja jalkapalloilija Didier Drogba.

Puerto Banúsissa Wil Smith toimii yhden tiimin kapteenina ja saa Espanjan vesillä vastaansa mm. espanjalaisen F1-kuljettaja Sergio ’Checo’ Pérezin sekä supertähti Marc Anthonyn, joka myös konsertoi Aurinkorannikolla.

- Mainos -

Marc Anthony esiintyy perjantaina 31. toukokuuta, kilpailun aattona, konsertissa Oasisss Marbella Fest -tapahtumassa, San Pedro Alcántaran messualueella, joka vetää 15 000 hengen yleisön.

Will Smith E1-veneen keulassa.
Sähköinen F1-venekilpailu E1 ajetaan Marbellan Puerto Banúsissa 1.-2. kesäkuuta 2024.

Supertähdillä yli miljardi someseuraajaa

Puerto Banúsin E1-kisaviikonloppu järjestetään vesialueella, jonka pinta-ala on noin 490.000 neliömetriä satama-alueen edessä. Katsojia paikalle odotetaan kahtena päivänä noin 8.000.

Maailmankuulut superjulkkikset ovat korvaamaton markkinointiapu Marbellalle: Puerto Banúsin tapahtumajärjestäjät laskevat, että tähdillä on yhteensä yli miljardi seuraajaa sosiaalisen median profiileissaan.

Lisäksi Marbellalle arvioidaan kertyvän sähkövenekisasta yli 25 miljoonan euron taloudellinen hyöty.

KATSO Will Smithin hauska mainosvideo E1-venekisailusta:

Emma Kimiläinen johtaa tiiminsä kanssa MM-sarjaa

Suomalaisittain on kiinnostavaa, että Emma Kimiläinen, 34, kilpailee tosissaan E1-sarjan voitosta. Emma ilmoitti siirtyvänsä sähkövenesarjaan syksyllä 2023.

– Hyvin mielenkiintoinen projekti ja hirveän hauska juttu, kun olen merisairas. Toisaalta, kun itse ajaa niin ei siinä samalla tavalla tule paha olo, Kimiläinen kuvaili tunnelmiaan tiedotteessa, kun hänen siirtonsa julkaistiin.

”Olen merisairas”Emma Kimiläinen

- Mainos -

Emma kisaa legendaarisen Tom Bradyn tiimissä yhdessä brittiläisen Sam Colemanin kanssa. E1-tiimit muodostuvat miehestä ja naisesta, jotka kilpailevat samanaikaisesti kilpailuissa.

Emma on menestynyt upeasti: hänen tiiminsä on voittanut molemmat sarjan osakilpailut, jotka ajettiin helmikuussa Saudi-Arabian Jeddassa ja toukokuun alussa Italian Venetsisasa. Team Brady johtaa siis ylivoimaisesti MM-sarjaa.

Amerikkalaisen jalkapallon todellisen legendan, 7-kertaisen Super Bowl -voittajan Tom Bradyn E1-tiimi: Emma Kimiläinen (FIN) ja Sam Coleman (GBR).

E1-sähköveneen huippunopeus on 90 km/h

Lauantaina 1. kesäkuuta tiimit kilpailevat Puerto Banúsissa karsintakilpailuissa, ja sunnuntaina järjestetään välierä ja loppukilpailu.

Kaikki tiimit kilpailevat samanlaisella RaceBird-veneellä, mikä painottaa kuljettajien taitoja päästä palkintopallille.

RaceBirdin ominaisuudet:

  • Huippunopeus 90 km/h
  • Pituus 7,5 metriä
  • Teho 150 kW
  • Akun kapasiteetti 35 kWh

E1 eli viralliselta nimeltään Formula 1 Off Shore Electric, on uusi maailmanlaajuinen urheilulaji, jossa on ainoa kansainvälisen moottoriveneliiton hyväksymä sähkömoottori.

E1-sarjan on suunnitellut Alejandro Agag yhdessä italialaisen insinöörin Rodi Basson kanssa. Basso on työskennellyt NASAn, Ferrarin ja Red Bull Racingin kanssa.

E1-sarjan osakisat järjestetään vuoden 2024 aikana Saudi-Arabiassa, Monacossa, Hong Kongissa, Genevessä, Rotterdamissa, Venetsiassa ja Marbellassa, joka on ainoa E1-osakisa Espanjassa.

- Mainos -

KATSO vauhdikas E1-esittelyvideo:

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *