Lukuaika: Vihreä ovi makujen ylenpalttisuuteen

Vihreä ovi makujen ylenpalttisuuteen

Fuengirolan keskustaan on avattu uusi laadukas suomalaisomisteinen ravintola La Puerta Verde. Ravintoloitsijoina toimii pariskunta Aino Puirava ja Teemu Boman. Bomanilla on vastuu keittiöstä, Puiravalla salista.

Testiryhmämme pääsi kokeilemaan maineikkaan Teemu Bomanin keittotaitoja ja annettakoon heti alkuun pisteet. Ruoka on loistavaa, ehdottomasti viiden tähden arvoinen suoritus.

Mestarikokki maailmalle

Bomanin työhistoria on häkellyttävää luettavaa. Mies on työskennellyt keittiöpäällikkönä tai pääkylmäkkönä useassa Helsingin arvostetuimmista ravintolassa. Listalta löytyvät esimerkiksi Finnjävell, Palace, Muré ja Grotesk. Työpareina hänellä ovat olleet vaikkapa Henri Alen, Tommi Tuominen ja Aleksi Herlevi. Mikä saa tämän tason huipputekijän lähtemään Fuengirolaan avaamaan pienen perheravintolan?

Kuvassa koko ravintolaperhe vihreällä ovella. Teemu Boman, Aino Puirava ja tytär Anna.

- Mainos -

-Vaimon kanssa suunnitelma etelään muuttamisesta on elänyt jo pitkään. Itselläni on 23 vuotta kokemusta keittiöhommista muiden palveluksessa, nyt koimme, että aika on kypsä oman ravintolan avaamiselle. Pandemia-aika varsinkin vahvisti ajatustamme, se vei työelämän Suomessa aivan kummalliseksi, Boman kertoo.

Ravintoloitsijaperhe saapui Aurinkorannikolle viime helmikuussa. Siitä alkoivat tiukat valmistelut, ensimmäisenä piti löytää hyvä paikka. Se löytyi Fuengirolan ydinkeskustasta vilkkaalta ravintola-alueelta.

-Aikamoinen savotta oli siivoamisessa, mutta nyt saatu paikat kuntoon ja kaikki on valmista vastaanottamaan asiakkaita, Puirava hymyilee.

Paikallista pohjoisen osaamisella

Sitten asiaan, eli mitä testiryhmämme pääsi maistamaan. Ihan joka ruokalajia ei tässä mahdu esittelemään, mutta poimitaan muutamia highlightseja maistelustamme.

-Ideana on käyttää paikallisia raaka-aineita ja tuoda niihin vähän pohjoisen tuntua valmistustekniikoilla ja muilla pikkujutuilla. Pääperiaate on se, että ruoanlaitto on alusta loppuun käsityötä, eli mitään puolivalmisteita emme keittiössä käytä, Boman lupaa.

Paella bomba on hauska idea tuoda Espanjan perinneherkku sormilla syötäväksi pikkusuolaiseksi.

Aloittelimme ateriaamme paella bomba -nimisellä pallerolla. Se on paellalla täytetty pyöreä kroketti, joka tarjoillaan rapuliemellä maustetun majoneesin kanssa. Ravintolan tapaan pallero syötiin sormin. Vahvat maut toimivat hienosti ruokahalun herättäjinä.

Nordic taco nousee varmasti ravintolan hittituotteeksi. Siinä on onnistuttu hienosti yhdistelemään gastronomisia kulttuureita.

Seuraava ruokalaji oli todellinen monikulttuurinen ilotulitus. Annos kantaa nimeä nordic taco, se on erittäin osuva nimi. Pyöreälle itse tehdylle perunarieskalle oli koottu täytteeksi lohta, sipulia, pikkelöityä fenkolia, tuorejuustoa ja kaiken kruunaavaa salsa verdeä. Tuo vihreä kastike antoi hienon loppusilauksen tacolle. Kastikkeen vihreästä chilistä tuleva pieni tulisuus antoi sopivan potkun ja terävyyden annokselle. Testiryhmän veikkaus on, että tästä annoksesta tulee ravintolan hittituote.

Iberico -possua, paprikaa, huancaina kastiketta ja raastettua soijamarinoitua munankeltuaista.

- Mainos -

Seuraavassa annoksessa olikin sitten runsaasti elementtejä, jotka eivät ihan jokaiselta kotikokilta onnistu. Annoksessa oli pääraaka-aineena hitaasti kypsennettyä iberico -porsaan sisäfilettä. Liha oli suussa sulavaa, mutta annoksen juju oli lisukkeissa. Kastikkeena oli perulaista alkuperää oleva huancaina -juustokastike. Kaikkein mielenkiintoisin aines oli kuivattu, soijamarinoitu munankeltuainen, jota Boman raastoi annoksen päälle.

La Puerta Verdessä on avokeittiö. Kun Boman valmisti tätä annosta, sitä oli mielenkiintoista seurata. Selvästi näki, että kyse on kovasta ammattilaisesta, joka tietää mitä tekee. Ja huippuhyvä oli makukin.

Kaiken tämän jälkeen paras oli kuitenkin vasta tulossa. Rapukeitto al pilpil. Nyt puhutaan sopasta, josta tulee puheenaihe rannikolla. Tohottimella kypsennetyt tuoreet ravut ja sopiva chili/tomaatti sekoitus kulhon pohjalla. Päälle kaadetaan pilpil -maustettu keittoliemi. Onko näin hyvää ruokaa olemassakaan, se on päällimmäisenä mieleen nouseva kysymys.

Koska Boman on hankkinut kannuksensa nimenomaan kylmäkkönä, jälkkäreiltä on lupa odottaa melkoisesti. Eikä pettymystä tule nytkään.

Baskilainen juustokakku, sherryparfait, appelsiinihyytelö ja kumkvatti hedelmä on syntisen makea ja herkullinen. Lisäksi se on lautasella kaunis kuin koru. Toinen jälkiruoka oli taas superraikas. Siinä oli sangriasorbettia, sitruunavaahtoa ja marinoituja hedelmiä.

Perheravintola

- Mainos -

La Puerta Verde on tiloiltaan pieni ravintola. Pöytiin ja baaritiskille mahtuu samanaikaisesti noin 30 asiakasta. Avokeittiö on hieno ratkaisu, asiakkaat pääsevät kätevästi seuraamaan huippuammattilaista työssään.

-Teemu hoitaa keittiön yksin. Itse toimin lounasvuorot tarjoilijana, iltoihin olemme palkanneet ulkopuolisen tarjoilijan. Olemme sunnuntait ja maanantait kiinni, jotta meillä jää aikaa myös perhe-elämän viettämiseen, Puirava kertoo.

Ravintola on auki sekä lounas- että illallisaikaan.

La Puerta Verdessä on myös omia drinkkejä. Green GT on hauska, runsaalla kurkkumehulla maustettu gin & tonic, ananas spritzer taas on raikas juoma.

 

 

Osoite:

Calle Miquel de Cervantes 17 (kirkkoaukiolta rantaan)

www.la-puerta-verde.com

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...