Ennätysmäärä turisteja Aurinkorannikolle, myös suomalaisten määrä elpymässä

Alkavan kesäkauden ennustetaan olevan turismielinkeinolle ennätyksellinen Málagan provinssissa. Hotellien käyttöasteen ennustetaan nousevan yli 85:n prosenttiin jo kesäkuussa, vaikka se on perinteisesti kesän kuukausista hiljaisin.

Kulunut kevät on ollut turismille erityisen suotuisa. Hotellien käyttöaste on koko kevään ensimmäisen viiden kuukauden osalta ollut ennätyksellinen, vuoden ensimmäinen sesonkiaika pääsiäinen onnistui myös erinomaisesti.

Hotellien ennustettu käyttöaste on uusi ennätys. Se on pari prosenttiyksikköä enemmän kuin matkailun supervuonna 2019. Mikäli heinä- ja elokuun luvut ovat samankaltaisia, vuodesta 2023 tulee Aurinkorannikon historian vilkkain matkailuvuosi.

Kannattavuus ongelmana

- Mainos -

Vaikka ennusteet näyttävät hyviltä, Aurinkorannikon hotelliyhdistys Aehcos on huolissaan matkailubisneksen kannattavuudesta. Vaikka esimerkiksi hotellien kuluttajahintoja on jouduttu nostamaan radikaalisti, kulut ovat nousseet vielä nopeammin.

-Hienoa, että matkailu on elpynyt pandemiaa edeltävälle tasolle. Huolestuttavaa on se, että kulut ovat karanneet käsistä. Esimerkiksi alan minimipalkat ovat nousseet tämän vuoden aikana 8% ja viimeisen viiden vuoden aikana hurjat 47%. Samoin sosiaaliturvamaksuja on korotettu, korot ovat nousseet ja raaka-aineet kallistuneet. Nämä seikat pitävät alan ahtaalla, sanoo Aehcosin puheenjohtaja Jóse Lugue.

Suomalaisturismi elpymässä

Myös suomalaiset ovat viimeinkin palaamassa Aurinkorannikolle. Kuluvan vuoden kolme ensimmäistä kuukautta laahasivat suomalaisturistien määrässä selvästi, huhtikuussa päästiin käytännössä samalle tasolle kuin vuonna 2019. Huhtikuussa Málagan lentokentälle laskeutui hieman yli 21.000 suomalaista.

Kesän lentoennusteissa Málagaan laskeutuvien suomalaisten määrä näyttäisi ensimmäistä kertaa ylittävän 60.000 ihmistä. Vuonna 2019 suomalaisia saapui lentoteitse Aurinkorannikolle kesä- heinä- ja elokuun aikana noin 57.000 kappaletta. Viime kesänä luku oli alle 50.000.

Ennakkovarauksiin perustuvien lentoennusteiden mukaan myös loppuvuosi on suomalaisittain selvästi vilkkaampi. Se lupaa hyvää ensi syksynä käynnistyvällä Aurinkorannikon suomalaisyhteisön aktiivikaudelle.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...