Lukuaika: Väsähtänyt korppikotka tupsahti Fuengirolan rantaan muuttomatkallaan – kuvat

Väsähtänyt korppikotka tupsahti Fuengirolan rantaan muuttomatkallaan – kuvat

Maanantaina 23.10. Fuengirolassa, Los Bolichesin rantahietikolla, Carmenin neitsytpatsaan kohdalla oli harvinainen näky: hanhikorppikotka (Gyps fulvus) kuivatteli siipiään pudottuaan veteen rannan tuntumassa.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
1 min lukuaika
Korppikotka levähti Fuengirolan hiekkarannalla.

Ensimmäisellä Afrikan muuttomatkallaan ollut nuori noin kaksivuotias uroslintu väsähti ja putosi kylmään veteen. Kunnallispoliisi ja paikalla olleet suomalaisrouvat Tiina ja Liisa sekä brittiläinen Angela rakensivat linnulle suojaksi häkin rantapedeistä, tiesuluista ja pizzaravintolan pöytäliinoista.

Avuliaat ihmiset rakensivat tilapäisen häkin korppikotkan suojaksi asiantuntijoiden saapumiseen asti. Kuva M. Hallamaa

Virkavalta lähti kohta omille teilleen ja rouvat antoivat korpikotkalle luomujauhelihaa ja vettä, ja valvoivat ettei sitä häiritty. Sepronan eläintensuojelumiehet tulivatkin vasta auringonlaskun aikaan, ja lintu vietiin hoitoon.

Guardia Civilin luonnonsuojeluosaston Sepronan miehet saapuivat lopulta hakemaan linnun turvaan. Kuva M. Hallamaa

Koska nuori yksilö oli hyvässä kunnossa, eikä eläinlääkäriä tarvittu, se pääsi jo seuraavana aamuna Sierra Mijaksen huipulle linkkitornien läheisyyteen. Siellä se sai hyvin tuulta siipiensä alle; sillä on vielä noin 3.700 kilometrin matka edessä Senegal-Gambian jokialueisiin, jossa se talvehtii kevääseen asti.

Yön yli levättyään korppikotka sai kyydin Sierra Mijaksen huipulle, mistä sen muuttomatka jatkuu kohti Senegalia ja Gambiaa. Kuva Seprona.

Teksti: Meri Hallamaa, jutun pääkuva: L. Ojala.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *