Väsähtänyt korppikotka tupsahti Fuengirolan rantaan muuttomatkallaan

Maanantaina 23.10. Fuengirolassa, Los Bolichesin rantahietikolla, Carmenin neitsytpatsaan kohdalla oli harvinainen näky: hanhikorppikotka (Gyps fulvus) kuivatteli siipiään pudottuaan veteen rannan tuntumassa.

Ensimmäisellä Afrikan muuttomatkallaan ollut nuori noin kaksivuotias uroslintu väsähti ja putosi kylmään veteen. Kunnallispoliisi ja paikalla olleet suomalaisrouvat Tiina ja Liisa sekä brittiläinen Angela rakensivat linnulle suojaksi häkin rantapedeistä, tiesuluista ja pizzaravintolan pöytäliinoista.

Avuliaat ihmiset rakensivat tilapäisen häkin korppikotkan suojaksi asiantuntijoiden saapumiseen asti Kuva M Hallamaa

Virkavalta lähti kohta omille teilleen ja rouvat antoivat korpikotkalle luomujauhelihaa ja vettä, ja valvoivat ettei sitä häiritty. Sepronan eläintensuojelumiehet tulivatkin vasta auringonlaskun aikaan, ja lintu vietiin hoitoon.

Guardia Civilin luonnonsuojeluosaston Sepronan miehet saapuivat lopulta hakemaan linnun turvaan Kuva M Hallamaa

Koska nuori yksilö oli hyvässä kunnossa, eikä eläinlääkäriä tarvittu, se pääsi jo seuraavana aamuna Sierra Mijaksen huipulle linkkitornien läheisyyteen. Siellä se sai hyvin tuulta siipiensä alle; sillä on vielä noin 3.700 kilometrin matka edessä Senegal-Gambian jokialueisiin, jossa se talvehtii kevääseen asti.

Yön yli levättyään korppikotka sai kyydin Sierra Mijaksen huipulle mistä sen muuttomatka jatkuu kohti Senegalia ja Gambiaa Kuva Seprona

Teksti: Meri Hallamaa

Jutun pääkuva: L. Ojala

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mistä tulee maailman parhaat viinit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...