Rasismia rannikolla

Rasismi oli aikaisemmin liitetty värillisten, oikeastaan eniten mustien ja valkoisten kanssakäymiseen. Etelä-Afrikka ja USA olivat itseoikeutetusti etunenässä tässä rintamassa, vaikka rasismi on kukkinut kaikkialla, raadollisimpana esimerkkinä alkuperäiskansojen kohtelu ympäri maapallon.

Täällä Aurinkorannikolla on rasismia tietenkin myöskin, vaikka yli sata eri kansalaisuutta touhuaa laajalla alueella normaalin oloisesti.

Tuttavaperheemme muutti muutamia vuosia sitten pikkuiseen sisämaan Cartamaan, josta joutuivat muuttamaan takaisin turvalliseen Fuengirolaan. He menivät Cartamaan ilmeisesti hakemaan paikallista tuntemusta ja määrättyä rauhaa.

Mutta kuinka kävikään. Rauhassa saivat todella olla, kun paikalliset asukit eivät puhuneet heidän kanssaan ja kaupassa pyyhittiin pölyjä palvelemisen sijaan. Jonotuksesta ei ollut hyötyä, kun vierestä vietiin kuin härmän lavatansseissa. Eikä kielitaidosta todella ollut kysymys, vaan tukan väristä ja vaaleasta hipiästä, miehen ruskeat silmätkään eivät pelastaneet tilanteita.

- Mainos -

Juuri niin kuin me aikanaan ”sorsimme” arkisin kansallispukuihin ja pussihousuihin pukeutuneita, muuttoihin ja myyntiin erikoistuneita ihmisiä. Joku järkevä on sanonut: Sen edestään löytää mitä taaksensa jättää.

Lopuksi tekoälyn määritelmä rasismista valkoisia vastaan. Valkoisiin kohdistuva rasismi viittaa tilanteisiin, joissa ihmiset kokevat syrjintää tai ennakkoluuloja valkoisen ihonvärinsä perusteella. Tämä voi ilmetä esimerkiksi ennakkoluuloisina asenteina, syrjivinä kommentteina tai kohtuuttomana kohteluna.

On tärkeää ymmärtää että rasismi voi kohdistua mihin tahansa ihmisryhmään, ja sen torjuminen on tärkeää kaikkien yhteiskuntien tasapuolisuuden edistämiseksi.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...