Lukuaika: Uutta rehtoria ja opettajia haetaan

Uutta rehtoria ja opettajia haetaan

Aurinkorannikon suomalaisella koululla on käynnissä joka keväiset rekrytoinnit tulevalle lukuvuodelle. Tällä kertaa uusien opettajien lisäksi etsitään myös uutta rehtoria, koska nykyinen rehtori Saara Ikonen on muuttamassa Suomeen perhesyiden takia.

Rehtorin paikan hakuaikaa pidennettiin viikolla. Hakemukset tulee jättää viimeistään 31.3., eli tämän viikon perjantaina.

-Toistaiseksi olemme saaneet reilut kymmenen sellaista hakemusta, joissa pätevyysehdot täyttyvät. Odotamme vielä perjantain ja sitten ryhdymme karsimaan ehdokkaita tarkempaan haastatteluun, kertoo koulun säätiön hallituksen puheenjohtaja Susanna Salo.

Kovin pitkään rekrytointiprosessin ei pitäisi enää kestää.

- Mainos -

-Ensi viikolla teemme alustavat haastattelut etänä. Sitten pyrimme löytämään kolme parasta ehdokasta, jotka tapaamme Suomessa 12.4. Tuon tapaamisen jälkeen päätös tehdään varmasti hyvin nopeasti. Tulevan rehtorin pitää päästä hyvissä ajoin tekemään järjestelyt kuntoon Suomen päässä, ulkomaille muuttamisessa on aina paljon muuttuvia tekijöitä.

-Nyt tulleista hakemuksista on löytynyt muutama erinomainen ehdokas. Katsotaan tuleeko perjantain aikana vielä lisää hyviä hakijoita, toivottavasti tulee, Salo miettii.

Rehtorin haussa on painotettu sitä, että hakijoilla on vankka kokemus sekä perusopetuksen, että lukio-opetuksen puolelta.

-Kokemus yksityiskoulujen johtotehtävistä on ehdottomasti laskettu plussaksi, samoin mahdollinen espanjan kielen taito.

Rehtorin tehtävään haetaan nyt henkilöä määräaikaiseen työsuhteeseen lukuvuodeksi 2023-2024. Nykyinen rehtori Saara Ikonen on väläytellyt mahdollisuutta palata tehtävään, mikäli hänen aviopuolisonsa saa asiat järjestymään niin, että etätyö olisi mahdollista.

Yli 100 opettajahakemusta

Rehtorin lisäksi suomalaiseen kouluun haetaan myös opettajia. Julkisessa haussa oli 2 aineopettajan paikkaa ja 2 luokanopettajan paikkaa.

-Hakemusten määrä ja laatu yllätti positiivisesti. Moneen vuoteen kevään hauissa ei ole tullut näin paljoa hakemuksia. En ole edes vielä tarkkaan laskenut hakemusten määrää, mutta yli sata niitä on tullut, rehtori Saara Ikonen iloitsee.

- Mainos -

Runsas hakemusten määrä on hieman viivästyttänyt aikataulua rekrytoinneissa.

-Ennakkoon ajattelin, että olisin saanut koko prosessin valmiiksi jo tämän viikon alussa. Nyt minulla on vielä iso nippu hakemuksia lukematta. Uskon kuitenkin, että pääsiäiseen mennessä valinnat opettajiksi on saatu tehtyä.

Ikonen on ilahtunut myös hakijoiden tasosta.

-Mukana on todella hyvillä papereilla hakevia. Karsinta on melkoinen urakka, kun ensin yritämme 50:stä hakijasta valita 10 parasta, sitten vielä tarkempaan syyniin otamme kolme ja siitä tehdään lopullinen valinta. Suosittelijoilla on tärkeä rooli esikarsinnassa, heiltä saamme paljon hyödyllistä tietoa.

Mainitun neljän julkisessa haussa olleen opettajanpaikan lisäksi ensi syksylle tulee kaksi paluumuuttajaa, eli jo aiemmin Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa työskennellyttä opettajaa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...