Uutiskatsaus Espanja 13.9.2019

Koillis-Espanjassa riehuneet myrskyt ja rankkasateet ovat paljastuneet vakavimmiksi kuin alkuun luultiin. Alueista suuria vahinkoja on aiheutunut ainakin Alicanten ja Valencian kulmilla. Myrsky on vaatinut tiettävästi myös ainakin 3 kuolonuhria.

Täksi päiväksi on odotettavasti myös Málagaan ja sen lähialueille jonkinasteinen myrskyrintama.

Raharikkaiden ulkomaalaisten tulo espanjalaisten futisseurojen omistajaksi ei ole sujunut viime vuosina ilman ongelmia. Vaikka espanjalaisia pidetään suvaitsevaisena kansana, ei ulkomaalaisten määräysvalta maan jalkapallossa silti sovi useimpien fanien hyväksyttävien asioiden joukkoon. Tähän ilmiöön liittyen Valenciassa kuohuu, sillä seuran ulkomaalainen omistaja herra Lim on erottanut seuran yleisellä mittapuulla hyvin menestyneen valmentajan. Valencia voitti mm. viime vuonna Espanjan Cupin kaatamalla miljardijoukkue Barcelonan.

Espanjassa paljastuu edelleen uusia listeriatapauksia. Epidemia ei ole siis poistunut mihinkään, vaikka siitä uutisointi onkin vähentynyt.

- Mainos -

Kommentti: Aiheesta ei haluta uutisoida kunnolla, sillä tappavan listerian pelätään karkottavan Espanjaan mahdollisesti tulevia turisteja. Tähän mennessä epidemia on tappanut omien laskujeni mukaan yli 20 henkilöä ja aiheuttanut 6-10 keskenmenoa.

Mijasin alueella tarjoilija pelasti Heimlichin otteella tukehtumassa olleen asiakkaan. Tilanteesta löytyy video linkin takaa: https://youtu.be/BecqdWa9tDA

Espanja uudisti hiljattain vanhempainvapaa järjestelmänsä. Uudistuksen hinnaksi lasketaan noin 1,7 miljardia euroa.

Kommentti: Toivottavasti uudistusta ei peruta sen hinnan takia…

Málagan lentokentän läpi virtasi elokuussa 2019 liki 2,2 miljoonaa matkaajaa. Kasvua viime vuoteen tuli noin 4 prosenttia.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

- Mainos -

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...