Uutiset

Myrsky ei yllä Aurinkorannikolle

Espanjan myrskyt kiinnostavat myös Suomessa.

Eilinen päivä jää Costa Blancalla ja muualla Espanjan itärannikolla ihmisten mieliin. Yksi historian pahimmista myrskyistä iski alueella aiheuttaen suurta tuhoa. Myös ihmishenkiä menetettiin. Ennusteiden mukaan Aurinkorannikko säästyy myrskyltä, vain pieni saderintama saapunee tänään iltapäivällä alueelle.

Ennusteiden mukaan tuuli Aurinkorannikon alueella tuuli nousee iltapäivällä korkeintaa navakaksi. Kovimmillaan tuuli puhaltanee noin 4-5 metriä sekunnissa. Puuskissa tuulen nopeus voi olla hieman korkeampi.

Sää on pilvistä tänään ja huomenna. Tänään iltapäivällä on odotettavissa heikkoa sadetta, lauantaiaamuna sade voi hieman yltyä. Missään vaiheessa rankkasateita ei ole odotettavissa. Lämpötila nousee tänään noin 23:n asteeseen, huomenna yli 25:n asteeseen. Pilvien on määrä väistyä taivaalta lauantaina puolilta päivin.

Viestit ja kuvat Costa Blancalta ovat olleet lohduttomia. Autot ovat siirtyneet veden mukana kasoihin ja katukaivoista on tullut suihkulähteitä. Monien talojen kellarikerrokset ovat täynnä vettä.

Sateet ovat alueella pikkuhiljaa rauhoittuneet eikä vettä pitäisi enää tulla suuria määriä. Tuuli voimistuu iltaa ja huomista kohti myrskyisäksi, esimerkiksi Torreviejassa tuulen nopeus saattaa olla reilusti yli 20 metriä sekunnissa.

 

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Kumpaa grillaat mieluummin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa