Uima-altaiden käytöstä epäselvyyttä

Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja monissa Aurinkorannikon taloyhteisöissä aletaan valmistautua uima-altaiden käyttöön ottoon talvikauden jälkeen. Mutta onko se luvallista? Asiasta ei tunnu löytyvän selkeää linjaa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
Kaupunkien ja itsehallinnon kuivuusasetukset muodostavat pykäläviidakon, josta on tällä hetkellä vaikea ottaa selvää.

Uima-altaat on monissa Aurinkorannikon taloyhteisöissä otettu perinteisesti käyttöön pääsiäisenä. Tänä vuonna pääsiäinen osuu maaliskuun lopulle, joten aikaa ei ole enää paljon. Ei varsinkaan, kun huomioidaan, että kellään ei tunnu olevan selkeää käsitystä siitä, saavatko taloyhteisöt ottaa altaansa käyttöön kuivuudesta huolimatta.

Syynä hämmennykseen on se, että Andalusian itsehallintoalueen ja alueen kaupunkien paikallisviranomaisten pykälät menevät asiassa ristiin.

Andalusian aluehallinnon viimeisimmässä kuivuusasetuksessa säädetään, että altaat voidaan täyttää vain, jos ne on hiljattain rakennettu, ja siinä sallitaan myös haihtumisesta johtuvan vesikadon täydentäminen. Tämän arvioidaan olevan 2-3 prosenttia päivässä.

Monissa kunnissa paikallisten määräysten vuoksi on kuitenkin esimerkiksi katkaistu vedentulo yhteisille suihkuille ja vessoille. Ja uima-allasaluetta ei taas saa käyttää ellei siellä ole suihkuja ja vessaa.

- Mainos -

Asiaan liittyy monta muutakin epäselvyyttä ja Aurinkorannikon asunnonomistajien yhdistys penääkin nyt päättäjiltä selkeää linjaa ennen pääsiäistä.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Ainakin taalla Benalmádenassa on ihan yksityisellä uima-altaalla ihan omat saannot. Oli pari kuukautta vesi valumamatta. Nyt taas on 5 Paivaa laskettu ainakin 5 tuntia päivässä täysillä vettä. Allasta korjattiin pari vuotta sitten. Kaytto on noin pari ihmista heinäkuun puolivälistä elokuun loppuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *