Uutiset

Tuore suurlähettiläs Sari Rautio vierailee Aurinkorannikolla

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Suurlähettiläs Sari Rautio (keskellä) kävi tutustumassa mm. suomalaisen Smart Work Plazan toimintaan ja tapasi myös Fuengirolan pormestarin Ana Mulan.

Syyskuun alussa Suomen uutena Espanjan suurlähettiläänä aloitti Sari Rautio. Hän kävi heti virkakautensa alussa tutustumassa myös Aurinkorannikkoon, ja tapaamassa alueen suomalaisia.

 

Tapasimme suurlähettilään kanssa Centro Finlandian tiloissa ja keskustelimme monen muun asian ohella myös Sari Raution ensikosketuksesta Espanjan kanssa. Se tapahtui hyvinkin lähellä Aurinkorannikkoa.

– Olin Erasmus-vaihdossa Granadan yliopistossa lukuvuoden 1995-96. Siellä opin myös kielen, Rautio kertoo.

Oltuaan pari kuukautta tehtävässä, suurlähettiläs kertoo asettuneensa taloksi Madridin lähetystöön jo varsin hyvin. Kiirettä on riittänyt uusiin työkavereihin ja muihin kontakteihin tutustumisessa ynnä muussa, mutta myös kontaktit Espanjan suomalaisyhteisöihin on saatu muodostettua.

Syyskuun lopulla Raution luona vieraili Torremolinosin kaupunginjohtoa keskustelemassa mm. suomalaisille omistettavasta puistosta. Lokakuun alussa hän vieraili Torreviejassa ja nyt lokakuun lopussa suurlähettiläs kävi tutustumassa Aurinkorannikkoon ja sen suomalaisyhteisöön.

– Suomalaisyhteisön tunteminen on tärkeää. Näyttää aika selvältä, että Aurinkorannikolle kehittyy koko ajan lisää yritystoimintaa, ja toivoisin että suomalaisyritykset ja Aurinkorannikolla asuvat suomalaiset löytäisivät yhä enemmän yhteyksiä espanjalaisen elinkeinoelämän kanssa. Ja jos suurlähetystö siinä pystyy auttamaan, se olisi erinomaista, Sari Rautio linjaa.

Lisää suurlähettilään ajatuksia ja henkilöhistoriaa on luvassa ensi viikon lehdessä, ja jo ennen sitä osoitteessa fuengirola.fi.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa