Tuore suurlähettiläs Sari Rautio vierailee Aurinkorannikolla

 

Tapasimme suurlähettilään kanssa Centro Finlandian tiloissa ja keskustelimme monen muun asian ohella myös Sari Raution ensikosketuksesta Espanjan kanssa. Se tapahtui hyvinkin lähellä Aurinkorannikkoa.

– Olin Erasmus-vaihdossa Granadan yliopistossa lukuvuoden 1995-96. Siellä opin myös kielen, Rautio kertoo.

Oltuaan pari kuukautta tehtävässä, suurlähettiläs kertoo asettuneensa taloksi Madridin lähetystöön jo varsin hyvin. Kiirettä on riittänyt uusiin työkavereihin ja muihin kontakteihin tutustumisessa ynnä muussa, mutta myös kontaktit Espanjan suomalaisyhteisöihin on saatu muodostettua.

- Mainos -

Syyskuun lopulla Raution luona vieraili Torremolinosin kaupunginjohtoa keskustelemassa mm. suomalaisille omistettavasta puistosta. Lokakuun alussa hän vieraili Torreviejassa ja nyt lokakuun lopussa suurlähettiläs kävi tutustumassa Aurinkorannikkoon ja sen suomalaisyhteisöön.

– Suomalaisyhteisön tunteminen on tärkeää. Näyttää aika selvältä, että Aurinkorannikolle kehittyy koko ajan lisää yritystoimintaa, ja toivoisin että suomalaisyritykset ja Aurinkorannikolla asuvat suomalaiset löytäisivät yhä enemmän yhteyksiä espanjalaisen elinkeinoelämän kanssa. Ja jos suurlähetystö siinä pystyy auttamaan, se olisi erinomaista, Sari Rautio linjaa.

Lisää suurlähettilään ajatuksia ja henkilöhistoriaa on luvassa ensi viikon lehdessä, ja jo ennen sitä osoitteessa fuengirola.fi.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...