Lukuaika: Toivo hiipuu: Välimerelle kadonneiden nuorten sup-lautailijoiden etsinnät lopetettiin – katso video

Toivo hiipuu: Välimerelle kadonneiden nuorten sup-lautailijoiden etsinnät lopetettiin – katso video

Aurinkorannikolla yli kaksi viikkoa sitten kadonneiksi ilmoitetut argentiinalaisnuorukaiset ovat yhä kateissa. Vain heidän sup-lautansa on löytynyt Málagan rannikolta. Nyt Espanjan viranomaiset supistavat etsintöjä.

Elokuun 27. päivän aamu valkeni Aurinkorannikolla kauniina. Kaksi argentiinalaista ystävystä päätti lähteä nauttimaan sunnuntain auringonnoususta Málagan Misericordia-rannan läheisyydessä Huelinissa.

Emmanuel Soria, 24, ja Maxi Ludvik, 29, ottivat sup-lautansa ja suuntasivat Alboráninmerelle, Välimeren läntiselle merialueelle, joka sijaitsee Espanjan etelärannikon ja Marokon pohjoisrannikon välissä.

Kello 0li 7.20, kun ystävykset meloivat merelle. Sen koommin heitä ei ole nähty.

 

Maxi Ludvikin etsintäkuulutus.

- Mainos -

Suppilauta ajelehti tyhjänä merellä

Kun nuorukaisten katoaminen havaittiin, etsinnät käynnistyivät välittömästi.

Emmanuel oli Aurinkorannikolla lomalla ja tapaamassa vanhaa ystäväänsä Maxia, joka asui ja työskenteli Málagassa jäätelöbaarissa. Kun Maxi ei ilmestynyt työpaikalleen sunnuntai-iltapäivänä eikä vastannut puhelinsoittoihin, epäilykset heräsivät ja etsinnät alkoivat.

Seuraavana päivänä, 28. elokuuta, Espanjan viranomaiset löysivät nuorukaisten suppilaudan ajelehtimasta noin 15 merimailin päästä rannikolta.

Emmanuelista ja Maxista ei näkynyt jälkeäkään.

Viimeinen video auringonnousun aikaan

Kadonneiden miesten omaiset julkaisivat saamansa videon, minkä on kuvannut Málagan rantakadulla satunnainen ohikulkija sunnuntaiaamuna, nuorten miesten katoamispäivänä 27.8.

Videolla Emmanuel ja Maxi melovat suppilaudallaan merellä, ja se on viimeinen tallenne miehistä:

Käänne etsinnöissä

Espanjan Salvamento Marítimo -meripelastuspalvelu ja Guardia Civil ovat yhdessä Punaisen Ristin ja Frontexin resurssien avustamina tehneet jo parin viikon ajan väsymättömiä etsintöjä Alboráninmerellä.

- Mainos -

Viranomaiset ovat seuranneet todennäköisintä reittiä, jonka kaksikko olisi voinut suppaillessaan ottaa. Katoamishetkellä merellä puhalsivat voimakkaat luoteistuulet.

Etsinnöissä koettiin käänne viime maanantaina (11.9.). Viranomaiset päättivät siirtyä aktiivisesta etsinnästä passiiviseen etsintään maanantaista lähtien. Enää kadonneita suppailijoita ei etsitä esimerkiksi ilmasta käsin tai laajoilla meriharavoinneilla.

Espanjalaisviranomaiset perustelevat etsintöjen supistamista sillä, että aikaa on vierähtänyt jo parisen viikkoa, ja tuulissa ja vuorovesissä on ollut lukuisia muutoksia.

Pelastustoimisssa on nyt siirrytty radiovaroitus-järjestelmään, jossa kaikki Gibraltarinsalmen ja Alboráninmeren kautta kulkevat alukset saavat tiedon kahden nuoren etsinnöistä.

Lue myös: Nopeusratsioita ja puhallutuksia vesiskoottereilla hurjastelijoille Málagassa

Emmanuel Sorian etsintäkuulutus.

Isä uskoo yhä ihmeisiin

Emmanuelin ja Maxin perheet ovat ymmärrettävästi epätoivoisia ja ovat pyytäneet, ettei etsintöjä lopetettaisi tai supistettaisi.

– Heidän tulisi asettua meidän asemaamme ja ymmärtää, kuinka vaikeaa on luopua toivosta, kun meillä ei ole todisteita siitä, ovatko he elossa vai kuolleet, Emmanuelin veli totesi Aurinkorannikon SUR-lehdelle.

Nuorten suppailijamiesten katoaminen Espanjassa on noussut uutisiin isosti myös Argentiinassa.

- Mainos -

Lue myös: Marokon tuhoisa maanjäristys tuntui Espanjan Aurinkorannikolla asti

Maxin isä oli lehtietojen mukaan suunnitellut pyytävänsä apua myös Marokon viranomaisilta, mutta viime viikonlopun tuhoisa maanjäristys sotki tämän suunnitelman. Isä vakuutti uskovansa ”yhä ihmeisiin”.

Salvamento Marítimo -meripelastuspalvelu löysi ruumiin lauantaina 9. syyskuuta Motrilin eteläpuolelta Granadan maakunnan puolella, mutta näyttö viittaa siihen, ettei se ole yksi kadonneista suppailijoista.

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...