Lukuaika: Tämä tie on Málagan maakunnan tappavin – kesän liikennekuolemat ikävässä nousussa

Tämä tie on Málagan maakunnan tappavin – kesän liikennekuolemat ikävässä nousussa

Kuolemaan johtaneet tieliikenneonnettomuudet Málagan maakunnassa tuplaantuivat tänä kesänä edellissuveen verrattuna.

Espanjan liikenneviraston DGT:n (Directorate-General for Traffic) tuoreiden tilastojen mukaan Malagan maakunnassa menehtyi tieliikenneonnettomuuksissa 12 henkeä tänä kesänä. Määrä on suurin kymmeneen vuoteen.

Kuten Fuengriola.fi jo aiemmin kertoi, liikennekuolemat ovat Aurinkorannikon alueella ikävässä kasvussa.

Lue myös: Liikennekuolemien määrä yli kaksinkertaistui

Verrattuna viime vuoteen kuolinluvut ovat yli tuplantuneet, sillä heinä-elokuussa 2022 menehtyneitä oli viisi.

- Mainos -

Onnettomuuksia maakunnan teillä oli tänä kesänä muutenkin runsaasti. Kesällä 2022 onnettomuuksia kirjattiin  182 kappaletta, mutta kesällä 2023 määrä kasvoi reilusti: 223.

Näistä 223 onnettomuudesta 214 oli sellaisia, että ne aiheuttivat jonkinasteisen loukkaantumisen tai vähäisemmän vamman. Sairaalahoitoa tarvittiin 34 tapauksessa.

Liikenneviraston mukaan onnettomuuksien syy löytyy useimmiten ratin takaa: kuljettajan keskittymiskyky herpaantuu kännykkää tai vaikkapa navigaattoria ja radiota näprätessä.

Kuusi kuoli vaarallisella A-355 -tiellä

Málagan maakunnan vaarallisin – ellei jopa tappavin – tie on A-355, joka on noin 38 kilometrin pituinen kulkuväylä  Cartaman ja Marbellan välillä.

Se kulkee ylempänä Aurinkorannikolla, lähtee Málagan kaupungin länsipuolen liepeiltä, etenee läpi Coinin ja Ojenin kaupunkien, kunnes kohtaa A7-moottoritien La Cañada -ostoskeskuksen kohdalla Marbellassa.

Tieosuudella menetti henkensä kuusi ihmistä kuluneena kesänä.

Viimeisin vakava onnettomuus tällä kaksikaistaisella tiellä nähtiin elokuun 24. päivä, jolloin kaksi autoa kolaroi  aamuyöllä tuhoisin seurauksin: kaksi ihmistä menehtyi, kun toinen autoista syttyi tuleen.

- Mainos -

Lue myös: Málagassa lähes sata kuljettajaa kärähti rattijuoppoudesta ja viisi huumeista liikenneviraston tehokampanjassa

Espanjan koko vuoden kuolinluvut laskussa

Koko Espanjassa 234 ihmistä menehtyi tieliikenteessä heinä-elokuussa 2023. Kuolleita on seitsemän enemmän kuin viime kesänä.

Kesän liikenneonnettomuuksissa kuolleista 42 % on ollut jalankulkijoita, pyöräilijöitä tai moottoripyöräilijöitä.

DGT ilmoittaa olevansa huolissaan myös alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. Samoin teiltä poistumiset ja liittymiset (salida) aiheuttavat huolta ylinopeuden ohella.

Koko vuoden luvut maassa ovat kuitenkin alempana kuin ennen. Tänä vuonna syyskuuhun mennessä Espanjassa on kuollut tieliikenteessä 739 ihmistä, 19 vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi, kuva: Google Maps
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...