Lukuaika: Painava tekijä motivaation takana

Painava tekijä motivaation takana

Mikä motivoi sinua liikkumaan? Mikä motivoi sinua syömään terveellisemmin? Tai mikä ylipäätään motivoi sinua pitämään huolta terveydestäsi?

Hyvin usein haasteena on saada esimerkiksi liikunnasta pysyvä elämäntapa tai ylipäätään että into säilyisi liikuntaa kohtaan vaikka välillä tulisikin takapakkia. Oletko koskaan pohtinut syitä liikkumisellesi? Tai oletko kenties edennyt niin pitkälle, että olet jopa pohtinut juurisyitä toiminnallesi?

Yksi tärkeä tekijä motivaation ylläpitämisessä on miettiä niitä perimmäisiä syitä toiminnalle. Mihin toimintasi pohjautuu. Sillä silloin kun tiedetään miksi jotakin tehdään ja syyt ovat tarpeeksi vahvat, saadaan huomattavasti parempia tuloksia kuin ilman tietoa näistä.

Esimerkiksi kuinka itse motivoidun tekemään liikkkuvuusharjoitteita ja venyttelemään säännöllisesti. Tätä varten kysyn itseltäni kysymyksen ¨Miksi?¨tarpeeksi monta kertaa jotta saan lopulta juurisyyn toiminnalleni. Miksi venyttelisin? Koska tarvitsen lisää liikkuvuutta ja haluan palautua treenin jälkeen. Miksi tarvitsen lisää liikkuvuutta ja haluan palautua treenin jälkeen? Koska haluan ehkäistä mm. alaselkäongelmani. Miksi haluan ehkäistä alaselkäongelmani? Koska en halua sitä kipua mikä tästä toisinaan aiheutuu. Miksi en halua kipua? Koska se rajoittaa elämääni ja en halua kärsiä.

- Mainos -

Toisena esimerkkinä nuori perheenisä jolla on ylipainoa sekä korkea verenpaine ja hän haluaa tilanteeseen muutoksen. Miksi hän haluaa aloittaa liikunnan ja syödä terveellisemmin? Jotta paino putoaisi ja verenpaineet laskisivat. Miksi hän näin haluaa? Että hän voisi lopettaa verenpainelääkityksen ja olisi enemmän energiaa lasten kanssa touhuamiseen. Miksi näin? Vaikutukset olisivat positiiviset elämän kaikilla eri osa-alueilla ja lapset ovat hänelle tärkeitä ja rakkaita eikä hän halua menettää enää hetkeäkään heidän yhteisestä ajasta.

Voi tuntua hassulta kysellä monta kertaa miksi saman aiheen ympäriltä, mutta vain siten löydät sen todellisen motivaation lähteen toiminnallesi eli juurisyyn kaiken takana.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Riina Leppäkangas/Personal Trainer ja psyykkinen valmentaja
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...