Toinen sosiaalikuraattorin tehtävä päättyi

Aurinkorannikon suomalaiset ovat saaneet apua sosiaalikuraattoreilta jo keväästä 2020 asti. Merimieskirkon kautta koordinoitu toiminta henkilöityi alussa Tia Raunioon (kuvassa oikealla). Vuosina 2022 ja 2023 Raunion työparina on ollut Nina Tölli (kuvassa vasemmalla).

Vuoden 2024 alusta Raunio on jälleen ainoa Aurinkorannikon suomalainen sosiaalikuraattori.

– Tilanne on valitettava, mutta siihen ei sisälly kuitenkaan dramatiikkaa, kertoo Merimieskirkon sosiaalityön koordinaattori Valtteri Salmi.

– Nina Töllillä oli määräaikainen työsuhde vuoden 2023 loppuun asti, ja sitä ei valitettavasti voitu jatkaa, koska rahoitusta ei ollut.

- Mainos -

– Hankkeelle on alun perinkin saatu STEA:n (sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) rahoitus yhden henkilön palkkaamiseksi. Korona-aikana syntyi kuitenkin säästöjä, jotka päätettiin käyttää toisen henkilön palkkaamiseen määräaikaisesti. Nyt säästöt on käytetty, Salmi taustoittaa.

– Molemmat sosiaalikuraattorit ovat tehneet hienoa työtä ja tiedämme, että tarvetta alueella kyllä on. Mutta tässä vaiheessa rahoitusta kahdelle henkilölle ei valitettavasti ole.

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...