Lupa auttaa

Joulun- ja uudenvuodenpyhistä on selvitty tammikuiseen arkeen täällä Espanjan Aurinkorannikollakin. Yksi joulun puhutuimmista tapauksista niin Suomessa kuin Andalusiassa oli Espanjan Aurinkorannikolla hyvin tunnetun Henry Aflechtin hyväsydämisyys.

Aflechtin operoima hyväntekeväisyyskeräys Hurstin vähävaraisten ja yksinäisten joulujuhlan pelastamiseksi onnistui niin hienosti, että Helsingissä pidettävän aattoruokailun tulevaisuus on turvattu kahdelle tulevallekin vuodelle.

Fuengirola.fi kertoi, kuinka Aflecht maksoi omasta pussistaan joulujuhlan pitopaikan vuokran, 27 000 euroa, tänä vuonna. Henry keräsi ja jakoi myös kymmeniätuhansia euroja käteistä rahaa eteläisen Suomen ruokajonoissa seisseille kansalaisille.

Tällainen pyyteetön hyväntekeväisyys ja auttaminen ovat kullanarvoisia tekoja, joista jokainen voi ottaa oppia. Aflecht huomautti, ettei tehnyt auttamisestaan julkista nostaakseen omaa häntäänsä, vaan saattaakseen auttamisen tarpeen ihmisten tietoisuuteen. Siinä hän onnistui, ja autettavat kiittävät.

- Mainos -

Jos et ole mitään uudenvuodenlupausta tehnyt, lupaa itsellesi edes tämä: auta kanssaihmistä. Auttaminen ei tarvitse lupaa. Tuen ei tarvitse olla rahallista, vaan se voi olla pieniäkin tekoja: arjessa huomioimista, naapurin tervehtimistä, vanhan ystävän huomioimista.

Nykyisessä maailmantilanteessa me ihmiset tarvitsemme toisiamme ja hyviä tekoja. Hyvyys lähtee jokaisesta meistä.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...