Tekoäly auttaa yrittäjiä löytämään rahoitusta

Pandemian jälkeisessä maailmassa on yrityksille tarjolla paljon erilaisia rahoitusmahdollisuuksia kehitykseen, investointeihin ja kansainvälistymiseen.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
3 min lukuaika
Irina Viitala ja Jari Hakanen ovat suomalaisten yrittäjien asialla.

– Grants Funding on teknologiayhtiö, jonka tarkoitus on auttaa yrittäjiä ja yrityksiä selviytymään pirstaloituneessa julkisessa rahoitusmaalimassa, yhtiön perustajaosakas Jari Hakanen kuvailee.

– Eli lyhyesti sanottuna me hommaamme yrittäjille rahaa.

Julkisen puolen tukirahaa yritysten kehittämistoimiin on hyvin saatavana, mutta ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että erilaisia rahoitusohjelmia on valtava määrä, ja monelle yrittäjälle ne saattavat näyttäytyä sellaisena viidakkona, jonka läpi on vaikea navigoida.

Hakanen kertoo, että juuri tässä heidän asiantuntijuutensa astuu kuvaan.

- Mainos -

-ELY-keskus – Business Finland -akselilla on yli sata erilaista rahoitusinstrumenttia. Ja jos katsotaan isompia EU-rahoituksia, niin niitä on 280 erilaista. Meidän osaamistamme on katsoa, mistä se raha kannattaa missäkin kvartaalissa hakea, hankkeen edetessä.

Tekoäly valjastettu käyttöön

Erityisen mielenkiintoiseksi Grants Fundingin toiminnan tekee se, että yhtiö on valjastanut toiminnassaan tekoälyn asiakkaidensa palvelukseen.

– Käytössämme on oma tekoälysoftamme GrantedAI. Sen luomiseen ja keittämiseen käytettiin kolme vuotta, ja nyt se on ollut jo pari vuotta asiakkaittemme käytössä, Hakanen taustoittaa.

Monimutkaiselta vaikuttavan tukiviidakon äärellä tuskailevalle yrittäjälle GrantedAI saattaa olla juuri se mitä hän eniten kaipaa.

– Käytännössä me voimme syöttää tekoälylle yrityksen Y-tunnuksen, ja se kertoo suoraan sen perusteella, mitä tukia yrittäjä voi hakea ja saada. Se myös kertoo, mitä muutoksia niihin tulee ja mitä uusia rahoituksia tulee haettavaksi ja niin edelleen, Jari Hakanen pelkistää.

– Sen lisäksi me tietysti tarjoamme täyden asiantuntijoidemme tuen, teemme hakemukset ja hoidamme myös raportoinnin, hän jatkaa.

Kaiken kokoisille yrityksille

Kuten tiedettyä, julkista rahoitusta on mahdollista hakea hyvin erikokoisiin yrityksiin ja hankkeisiin. Sama pätee myös Grants Fundingin asiakaskuntaan.

– Me haemme ihan pienimmistä, viiden tuhannen euron rahoituksista alkaen, ja suurin tällä hetkellä käynnissä oleva hanke on 16 miljoonaa euroa, Jari Hakanen avaa yhtiön toiminta-alaa.

- Mainos -

– Yleisimmin hankkeet ovat sieltä kymmenestä tai kahdestakymmenestä tuhannesta eurosta ylöspäin, hän haarukoi.

Parempaa hengitystä Espanjaan

Jari Hakanen on pitänyt pysyvämpää kortteeria Espanjan Aurinkorannikolla viime syksystä asti ja viihtynyt erinomaisesti. Valo ja lämpö tekevät mielelle hyvää ja työtkin hoituvat mukavasti.

– Nykyään etätyöskentely on niin jouhevaa, että täältä Espanjasta käsin voin hoitaa lähes kaiken.

Onpa Hakanen aktivoitunut myös Espanjan markkinoille, WellO2 hengityslaitteen Espanjan maajohtajana. Yhdessä yrittäjäpuolisonsa Irina Viitalan kanssa he tuovat tätä suomalaista innovaatiota Espanjan markkinoille nimenomaan Aurinkorannikon kautta.

– Yrittäjän arki on kiireistä, välillä stressaavaakin, joten yleiskunnosta täytyy pitää mahdollisimman hyvää huolta. Siinä olemme huomanneet omassa käytössä WellO2 -laitteen hyödyt. Sitä kautta kiinnostuimme tekemään kaikkemme, jotta laite saadaan myös tänne Espanjaan, ja myöhemmin vielä laajemmallekin, Irina Viitala kertoo.

– Itse kokeilin WellO2 laitetta ensimmäisen kerran vuonna 2021 ja hyvin pian siitä tuli osa omaa aamurutiiniani. Muutaman minuutin hengitysharjoitus heti aamulla avaa koko päivän oikein, Jari Hakanen vakuuttaa.

Nykyään Viitala ja Hakanen ovat laitteen käyttäjinä melko nimekkäässä seurassa.

– Helmikuussa Englannin Valioliigassa pelaava West Ham United otti WellO2:n käyttöön koko joukkueelle, seuran ensimmäisenä tämän alan yhteistyökumppanina, Hakanen iloitsee.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *