Lukuaika: Tässä ovat kuumimmat terassitrendit: pehmeää ja kodikasta, olohuone jatkuu ulos

Tässä ovat kuumimmat terassitrendit: pehmeää ja kodikasta, olohuone jatkuu ulos

Eläminen siirtyy lämpötilojen noustessa Espanjassa yhä enemmän ulos. Ulkokeittiöihin panostetaan.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Espanjan Aurinkorannikolla voi elää ja nauttia ulkoilmasta läpi vuoden. Terassityyleihin ja -kalusteisiin kannattaa panostaa.

Miltä näyttävät kevään ja kesän 2024 terassityylit? Listasimme nyt trendaavimmat designit oman kodin ulkotiloista nauttimiseen. Asuitpa sitten Espanjassa tai Suomessa, lämpötilojen noustessa ulkona kelpaa viihtyä: pihalla, parvekkeella tai terassilla.

Terasseilla nähdään tänä kesänä suuria pehmeitä sohvia, riippumattoja ja säkkituoleja. Ulkosohvat ja -tuolit ovat upottavia ja syviä, niihin voi uppoutua mukavasti lukemaan kirjaa tai nauttimaan lempeästä Andalusian illasta viinilasin kera. Designissa korostetaan mukavien tuolien, laadukkaiden tyynyjen ja ergonomisten elementtien tarpeellisuutta. Ruokaryhmiin lisätään pehmusteita, jotta ulkona oleskelu ja ruokailu ovat entistä pitkäkestoisempaa ja miellyttävämpää.

Myös mattoja kannattaa tuoda ulos pehmentämään tunnelmaa ja mahdollistamaan kuumilla laatoilla astelun. Kannattaa varmistaa, että matto soveltuu ulkokäyttöön, koska se altistuu kosteudelle ja suoralle auringonvalolle.

Luonnonmaterialeista valmistetut tekstiilit pehmentävät terassien tunnelmaa.

Vastuullisuus pysyy pinnalla

Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat olleet pitkään pinnalla. Nämä megatrendit vaikuttavat myös 2024. Trendikäs ja ekologinen sisustaja suosii kierrätettyjä, uusiokäytettyjä huonekaluja ja materiaaleja sekä kunnostaa esimerkiksi vanhoja rakenteita uuden rakentamiseen sijaan. Vihreitä vaihtoehtoja on lukuisia tarjolla.

- Mainos -

Muita konkreettisia tapoja pienentää omaa ekologista jalanjälkeä on panostaa aurinkoenergiaan ja erilaisten ajastimien tai liiketunnistimien käyttöön ulkovalaistuksessa.

Modulaariset kalusteet tulevat

Kestävien materiaalien lisäksi toinen terassikalusteiden trendi vuodelle 2024 koostuu modulaarisista ja monikäyttöisistä kalusteista.

Ulkotilojen joustavuuden ja toiminnallisuuden lisääntyessä yhä useammat haluavat kalusteita, jotka on helppo siirtää ja sovittaa erilaisiin aktiviteetteihin tarpeen tai ajankohdan mukaan. Näitä ovat esimerkiksi modulaariset istuinryhmät, muunneltavat pöydät ja säilytyspenkit.

Katos antaa suojaa Espanjan paahtavalta auringolta ja luo iltaisin viihtyisän rentoutumispaikan. Valot ja verhot lisäävät tunnelmaa.

Luonnollista ja värikästä

Välimeren tyylisillä terassikalusteilla on täysin erilainen ulkonäkö kuin teollisilla kalusteilla. Espanjassa korostuu luonnonmateriaalien käyttö, kuten puu, takorauta ja kivi. Maanläheiset värit kuten terrakotta, keltaiset, lämpimät valkoiset sekä siniset ja vihreät sävyt edustavat alueen sävyjä.

Rustiikkiset viimeistelyt, pergolat, ruukkukasvit, rehevä kasvillisuus ja jopa kiipeilevät köynnökset täydentävät Välimeren tyylin terassisuunnittelua, lisäten ripauksen romantiikkaa mihin tahansa terassille.

Terassi on kuin pihalle jatkuva olohuone. Vehreät kasvit luovat trooppista tunnelmaa.

Pihalle jatkuva olohuone 

Ulkotiloja ei enää nähdä kodista erotettuina kokonaisuuksina, vaan ylimääräisenä huoneena. Terassi on pihalle jatkuva olohuone ja siellä vietetäänkin yhtä paljon aikaa kuin sisällä. Suunnittelijat ennustavat, että ulkokalustekeittiöt pysyvät muodikkaina vuonna 2024.

Ulkokeittiöt laajenevat yhä ylellisemmiksi: takkoja, pizzauuneja, runsaasti työtasoja, savustimia, viinikaappeja, ulkokäyttöön tarkoitettuja aurinkolamppuja, baarikalusteita ja paljon muuta.

Ulkokeittiöihin panostetaan yhä enemmän.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *