Talvi oli Espanjan Aurinkorannikolla ennätyksellisen lämmin

Talvi 2023-24 jää Málagan alueella mittaushistoriaan toistaiseksi lämpimimpänä. Keskilämpötila oli yli kaksi astetta pitkäaikaisten keskiarvojen yläpuolella.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Lämmintä ja poutaista piisaa.

Joulukuussa alkaneen talvikauden aikana vuorokauden keskilämpötila on Málagan maakunnassa, johon Aurinkorannikko kuuluu, ollut 12,5 astetta. Se on peräti 2,3 astetta enemmän kuin pitkäaikainen keskiarvo vastaavalla ajanjaksolla.

Espanjan ilmatieteenlaitos AEMET (Agencia Estatal de Meteorología) on tilastoinut lämpötiloja vuodesta 1961 asti, ja tänä aikana keskimääräinen lämpötila talvisin on ollut 10,2 astetta.

Tämä vuosi on alkanut myös ennätyksellisen lämpimänä.

Tammikuun keskilämpötila oli 12,7 astetta, mikä on peräti 3,1 astetta enemmän kuin tammikuun pitkäaikainen keskilämpötila. Se on myös 2,2 astetta enemmän kuin vuoden 2023 tammikuussa.

- Mainos -

Sateet kiertävät Aurinkorannikkoa

Jos ovat lämpömittarit nousseet ennätyslukemiin, samaa ei voida sanoa sademittareista. Aurinkorannikolla eletään edelleen voimakkaan kuivuuden aikaa, muutamista sateista huolimatta.

Koko Espanjan mittakaavassa tänä talvena on saatu sateita jokseenkin normaali määrä, mutta sateet ovat jakautuneet epätasaisesti.

Málagan alueella vettä on satanut 49 prosenttia siitä määrästä joka talvisin keskimäärin sataa. Sademäärien mittaushistoria ulottuu vuoteen 1991.

Lue myös: Näin vähissä Aurinkorannikon vesivarastot ovat: täyttöaste vain 16 prosenttia – katso kuvat ja vertailu

Myös Málagan maakunnan alueella sateet ovat jakautuneet epätasaisesti. Erityisen kuivaa on ollut rannikkokaistaleella, kun taas sisämaassa on paikoin satanut enemmän.

Odotettavissa lämmin kevät

AEMETin meteorologit povaavat myös keväästä erittäin lämmintä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että huhti-kesäkuusta tulee pitkäaikaisia keskiarvoja lämpimämpi 70-100 prosentin todennäköisyydellä.

Lue myös: Kevään sääennuste julki: kuumaa kyytiä luvassa Aurinkorannikolle

Näillä näkymin todennäköisyydet kuivuudelta pelastaville pitkäaikaisille sateille ovat myös heikot. Näyttää siltä, että luvassa on lämmin ja kuiva kevät.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *