Tältä näyttää Benalmádenan satama uusittuna – miljoonahanke tuo rantaan ison ostoskeskuksen ja tunnelin

Benalmádenan kuuluisa huvivenesatama Puerto Marina saa yli neljän miljoonan euron kasvojenkohotuksen.

Benalmádenan tyylikäs huvivenesatama Puerto Deportivo de Benalmádena Espanjan Aurinkorannikolla on ehtinyt jo keski-ikään. Sitä ruvettiin rakentamaan 1970-luvun alussa ja lopullisesti se valmistui vuonna 1982, ja koko satama-alue lukuisine kauppoineen ja ravintoloineen sai nimekseen Puerto Marina.

Satamalle on ominaista ainutlaatuinen arkkitehtuuri. Laitureita reunustavat asuin- ja liikekiinteistöt ovat saaneet arabialaishenkisiä vaikutteita. Puerto Marina on suosittu yöelämän keskus niin turistien ja paikallisten keskuudessa. Aurinkorannikon suomalaisillekin se on tuttu miljöö.

Nyt Puerto Marinan satama on saamassa täydellisen kasvojenkohotuksen ja modernisoinnin. Benalmádenan kaupunki vahvisti aiemmin tänä vuonna, että Puerto Marina uudistetaan 4,5 miljoonan euron peruskorjauksessa.

Taustalla ovat uudet määräykset, joita Puerto Marinan on pakko noudattaa, jotta sen toimilupaa voidaan jatkaa. Uudet standardit on asettanut Andalusian aluehallinnon hallinnoima maakunnan julkinen satamavirasto APPA (Agencia Pública de Puertos de Andalucía).

- Mainos -

Jotta Benalmádenan matkailulle tärkeän Puerto Marinan toimilupaa voidaan jatkaa 25 vuotta, satamassa on tehtävä mittava määrä peruskorjauksia ja parannuksia.

Lue myös: Benalmádena kasvaa kohti suuren kaupungin statusta

Benalmádenan pormestari ajaa miljoonahanketta

Sangen kunnianhimoisen hankkeen tarkoituksena on kaupungin mukaan ”tehdä tilaa urheilulle, koulutukselle, vapaa-ajalle, kulttuurille ja laadukkaalle työllisyydelle sekä luoda uusi satamamalli realistisella, kestävällä hankkeella, joka toimii referenssinä tulevina vuosikymmeninä”.

Sataman kunnostaminen on ollut etenkin Benalmádenan uuden pormestarin Juan Antonio Laran lempilapsi. Lara valittiin toukokuussa 2023 kaupungin johtoon.

Hän on nostanut esiin myös Arroyo de la Mielissä sijaitsevan aution Tivoli World -huvipuiston. Pormestari haluaa konkurssin takia tyhjentyneen huvipuiston taas eloon, ja suunnittelee sinne esimerkiksi ostoskeskusta tai tivoliaiheista teemarakennusta.

Lue myös: Uusi käänne Benalmádenan hylätyn Tivolin sotkussa: ”Olemme innoissamme”

Julkisuudessa on esitelty havainnepiirustuksia ja kuvia siitä, miltä Puerto Marinan uudistukset voisivat näyttää.

- Mainos -

Yksi hankkeen suurimmista muutosehdotuksista on päälaiturille rakennettava kaksikerroksinen kauppakeskus, jossa on 7 000 neliömetriä liiketilaa ja lisäksi 5 500 neliömetrin verran kattoterassia.

Havainnekuva päälaiturin uudesta, 7 000 neliön ostoskeskuksesta. Keskuksen päällä olevat valkoiset laatat esittävät jättimäisiä kattoterasseja, jolta aukeavat huikeat panoraamamaisemat merelle.

Vedenalainen tunnelikin mietinnässä

Suunnitelman mukaan isoimpien ja kalleimpien huviveneiden ja jahtien laituripaikat sijoitetaan kauppakeskuksen eteen, ja nykyisen sataman sisäänkäynnin alueelle suunnitellaan merenkulkualan ammatillista koulutusta.

Suunnitelmissa on myös Club Náutico -merikeskuksen uudistaminen ja laajentaminen, minne tulee oma laituri omalla sisäänkäynnillä.

Benalmádena aikko rakentaa myös vedenalaisen tunnelin, joka johtaa uudelle viheralueelle merenkulkukeskuksen edessä. Sitä kutsutaan ”Aurinkorannikon suureksi akvaarioksi”.

Havainnekuva Puerto Marinan uudistusehdotuksista.
Club Náutico nykytilassa Benalmádenan Puerto Marinassa.
Arkkitehtien luoma havainnekuva.

Valmista pitäisi olla vuonna 2027

Jalankulkijat otetaan huomioon ja satamaan pääsy Avenida Alay -kadulta uusitaan kokonaan. Myös uudet rantaan johtavat portaat rakennetaan, samoin maisemoituja puutarhoja suihkulähteineen. Virgen del Carmenin rantakadulta satamaan on suunniteltu puinen kävelytie.

Tarkoitus on asentaa myös lisää aurinkopaneeleja ja sähköautojen latauspisteitä.

Benalmádenan kaupungintalo tiedottaa, että suurin osa 4,5 miljoonan euron hankkeesta aiotaan rahoittaa sataman omilla varoilla.

Hankkeen tarkempi aikataulu valmistuu keväällä 2024. Työt alkavat kesän 2024 jälkeen ja niiden on tarkoitus valmistua kesään 2027 mennessä.

- Mainos -

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...