Lukuaika: Uusi käänne Benalmádenan hylätyn Tivolin sotkussa: ”Olemme innoissamme”

Uusi käänne Benalmádenan hylätyn Tivolin sotkussa: ”Olemme innoissamme”

Kolme vuotta suljettuna ollut Benalmádenan kuuluisa Tivoli World -huvipuisto Espanjan Aurinkorannikolla saattaa päätyä uusien omistajien käsiin – ja ehkä sittenkin vielä aueta.

Espanjan Aurinkorannikon ainoa suuri, Linnanmäen ja Särkänniemen kaltainen huvipuisto Tivoli World on ollut suomalaistenkin suosiossa vuosikymmenten ajan. Benalmádenan sydämessä Arroyo de la Mielissä sijaitseva huvipuisto on perustettu vuonna 1972.

Tivolilla on värikäs menneisyys: sen perusti tanskalainen liikemies Bernt Olsen yli 50 vuotta sitten.

Kun koronavirus pyyhkäisi maailman yli, Tivoli suljettiin vuoden 2020 alussa, mutta se avasi ovensa muutamaksi viikoksi kesällä 2020.

- Mainos -

MIljoonavelat ajoivat Tivoli-firman konkurssiin

Taloudelliset haasteet olivat kuitenkin liikaa, ja puistoa ylläpitävä yritys Grupo Tremón meni konkurssiin. Velkaa oli kertynyt yli 11 miljoonaa euroa. Tuolloin julkisuudessa sanottiin suoraan, että  huvipuisto ”ei enää koskaan aukea”.

Tivoli World on ollut iso työllistäjä ja ikoninen maamerkki Aurinkorannikolla. Sen tärkeyttä kuvaa sekin, että suurin osa huvipuiston työntekijöistä  – yli 80 henkeä –  palasi syksyllä 2021 vapaaehtoisesti huvipuiston umpeen kasvaneelle tiluksille. Työntekijät siivosivat paikkoja, raivasivat rikkaruohot ja kärräsivät yli sata kuorma-autokuormaa roskia.

Monet ovat jatkaneet Tivolin ylläpitoa yhä, talkoohenkisesti ilman palkkaa. Työntekijät ovat esimerkiksi järjestäneet 24 tunnin vuoroja tilojen turvaamiseksi ja ryöstelyn ja valtaajien estämiseksi.

Tyhjä Tivoli World -huvipuisto keväällä 2023. Paikat ovat siistit, mutta kävijät puuttuvat.
Kun Tivoli World oli täydessä toiminnassa, se tarjosi kymmeniä huvilaitteita ja viihtysmiskeitaita.

Huvipuiston valtavaa ja arvokasta tonttia varjellaan keinottelulta

Huvipuiston valtava 65 000 neliömetrin tontti on tietysti arvokas keskellä Benalmádenaa. Keinottelun välttämiseksi kaupunginvaltuusto on työskennellyt aktiivisesti Andalusian maakuntahallituksen kanssa.

– Velvollisuutemme on suojella Tivolia asuntorakentamiselta. Maa-aluetta tulee voida käyttää vain virkistyskäyttöön, Benalmádenan kaupunki on toistuvasti vaatinut.

Nyt vuosia kestäneessä konkurssisotkussa on tapahtunut uusi käänne.

Ulkomainen sijoitusrahasto ”erittäin kiinnostunut” Tivoli World -huvipuistosta

Benalmádenan apulaispormestari Presi Aguilera on ilmoittanut, että ulkomainen sijoitusrahasto on ”erittäin kiinnostunut” Tívoli World -huvipuistosta.

Paikallisen SUR-median mukaan Aguilera kertoi, että kaupungintalo tekee parhaillaan tiivistä sovittelutyötä mahdollisten sijoittajien ja puiston omistavan yrityksen, Grupo Tremónin, välillä. Hän sanoi, että kaupunki on ”innoissaan” mahdollisesta sopimuksesta, joka avaisi kolme vuotta suljettuna olleen puiston uudelleen.

- Mainos -

KATSO videolta, miltä tyhjä huvipuisto näyttää ilmasta eli Benalmádenan köysiradalta kuvattuna (kevät 2023):

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...