Lukuaika: Suomi-osaston järjestäjä yllättyi – näin sujuivat Fuengirolan Kanainväliset päivät

Suomi-osaston järjestäjä yllättyi – näin sujuivat Fuengirolan Kanainväliset päivät

Takana on jälleen hengästyttävä viiden päivän maailmanympärimatka, joka toi Fuengirolaan säpinää ja rahaa. Kaupungin vaatimukset tulivat yllätyksenä Suomen osaston järjestäjille.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Jo 28:tta kertaa järjestetyt Fuengirolan kansainväliset päivät (Feria Internacional de Los Países) olivat jäälleen kerran jättimenestys. Toukokuun 1. – 5. päivä järjestetyt juhlat kokosivat kaikkina viitenä päivänä feria-alueen tupaten täyteen kansaa ja sääkin oli suotuisa.

Sekä Fuengirolan kaupungin puhtaanapidon että turismin aloilta saatiin raportit, joiden perusteella voitiin todeta kävijämäärien kasvaneen entisestään.

Suuresta kävijämäärästä ja paikoin varsin riehakkaasta juhlimisesta huolimatta kaikki sujui myös melko turvallisesti, vakavista onnettomuuksista tai konflikteista ei tullut tietoa.

Kaupungin taholta oltiin tyytyväisiä tietysti myös juhlien taloudelliseen vaikutukseen. Kaikkiaan 33 eri maan osastot työllistivät suoranaisesti jopa tuhatkunta henkilöä ja sen lisäksi tulevat kaikki epäsuorat vaikutukset: hotellit, ravintolat, taksit ja monet muut palvelut takoivat kovia tuloksia.

- Mainos -

Suomessa uutta ja tuttua

Suomen osastolla oli tällä kertaa uusi järjestäjä, kun vastuun sai Bebidas del Norte -yritys.

Suomi-osastolta löytyi paljon tuttuja elementtejä, muun muassa joulupukki ja Aurinkorannikon Marttojen käsityöpiste, jossa pääsi tutustumaan mm. räsymaton tekemiseen.

Ruoka- ja juomapuolella suomalaisiin tunnelmiin johdateltiin mm. pyttipannun, lohen, lonkeron ja salmiakkikossun voimalla.

Suomen osaston järjestelyistä vastanneen Bebidas del Norten puhemies Riki Huhtala kertoi juhlien jälkeen Fuengirola.fi:lle, että heidän kannaltaan järjestelyt sujuivat ”ihan ok”.

Huhtala totesi, että uudella toimijalla kaikki oli uutta, eikä yllätyksiltä tietenkään vältytty. Yhtenä yllätyksenä hän mainitsi sen, miten vaativa ja tarkka Fuengirolan kaupunki oli yksityiskohtia myöden esimerkiksi juhlatalon koristelun suhteen.

Kaikkineen Huhtala kuvaili hanketta todella työlääksi projektiksi, joka meni lopulta kuinkin ihan ok.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *