Suomalaisten itsetuntoviikot

Lauantaina voitetaan Euroviisut ja kahden viikon päästä jääkiekon maailmanmestaruus. Siinä tärkeimmät puheenaiheet ja ennakkoasetelmat kahvila- ja baarikeskusteluissa tällä hetkellä. Hyvä tässä on rintaa röyhistellä.

Tällä kertaa molempiin jättipotteihin on aivan realistiset mahdollisuudet. Käärijä on jo ennen varsinaista kisaa noussut kansainväliseksi ilmiöksi, hänestä on hyvää vauhtia tulossa maailmanlaajuinen tähti. Ja Cha cha chaa -kappale on kohta tunnetuin suomalainen musiikkiteos, Daruden Sandstorm saattaa kalveta. Ehkä Sibeliuksen Finlandia kuitenkin pitää pintansa.

Leijonien lätkäjoukkue on paperilla ehdoton voittajasuosikki MM-kisoissa. Joskus ennakkosuosikin paineet ovat olleet Suomellekin liikaa, mutta Jukka Jalosen valmennuskaudella mikään ei tunnu estävän voittokulkua. Toivottavasti Poika saunoo taas sunnuntain 28.5.

Varsinkin jääkiekon MM-kisat ovat ilmiö, joka näkyy Aurinkorannikon suomalaisyhteisössä. Lähes jokaisessa suomi-kuppilassa telkkarit ovat auki, ja leijonapaitaisia suomalaisia riittää kannustamaan maajoukkuetta huimiin suorituksiin.

- Mainos -

On suorastaan ihme, mistä suomalaisia niin paljon tähän aikaan vuodesta löytyy. Muuten tapahtumat ovat melko hiljaisia eikä niitä edes ole kovin paljoa. Mutta kun Suomi pelaa lätkää, se iskee joka jätkää, kaljaa koneeseen, kuten taiteilija Mustajärvi herkästi kuvailee tunnelmaa kappaleessaan Ukkometso.

Käärijän mahdollisesta menestyksestä on kohuttu nyt ennakkoon niin paljon, että Euroviisutkin saavat varmasti suomalaiset liikkeelle sankoin joukoin.

Alueen suomalaisravintoloiden onkin syytä lausua nöyrä kiitos Leijonille ja Käärijälle, te pidennätte kivasti kautta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...