Epävakaata säätä luvassa

Tänä keväänä on Aurinkorannikolla nautittu tai kärsitty poikkeuksellisen lämpimistä keleistä. Nyt viikonloppuna näyttää säähän tulevan selvä muutos, ilma viilenee jopa kymmenellä asteella alkuviikon huipuista.

Myös sadetta on odotettavissa ainakin lauantaiaamuna. Hieman pidempiaikaisissa ennusteissa sadepisaroita näkyy enemmänkin, ensi viikon loppupuolella sateita on ennustettu useammalle päivälle peräkkäin.

Vuorokauden ylimmät lämpötilat saattavat viikonloppuna jäädä Aurinkorannikolla jopa alle kahdenkymmenen asteen. Se on melko harvinainen luku toukokuun puoliväliin, toisin ei erityisen poikkeuksellinen. Yölämpötilat saattavat käväistä alle viidessätoista asteessa.

Nyt ennustetut mahdolliset sateet näyttävät jäävän melko vähäisiksi. Vettä ei taivaalta tule niin paljoa, että sillä olisi juurikaan merkitystä aluetta vaivaavaan kuivuuteen. Toki pienetkin sateet saavat luonnon kukoistamaan ja kasvien kukinta saa lisää voimaa.

- Mainos -

Kuivuus tuhoaa oliivisadon

Andalusiassa pitkään jatkunut kuivuus alkaa nyt näkyä konkreettisesti maatalouden ongelmissa. Esimerkiksi oliivin viljelijät Antequeran seudulla pelkäävät jo koko seuraavan sadon menettämistä.

Oliivien lisäksi moni muu viljelykasvi Andalusiassa kärsii kuivuudesta. Sadot jäävät pieniksi tai niitä ei tule lainkaan. Se aiheuttaa ikävän noidankehän, joka johtaa työpaikkojen menetyksiin, hintojen nousuun ja lopulta jopa ruokapulaan alueella.

Maanviljelijät vaativat sekä Andalusian että Espanjan viranomaisilta voimakkaita toimia tilanteen parantamiseksi. Jo tehdyt veronalennukset ja muut marginaaliset toimenpiteet eivät viljelijöille riitä.

Andalusia ja Espanja ovat suurten kysymysten äärellä, mikäli kuivuus jatkuu vielä pitkään.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...