Frendit kutsuivat Raappanan keikalle Fugeen

Vuonna 2000 Janne Pöyhönen, eli suomalaisille tunnetummin Raappana, aloitti musiikillista uraansa Lahdessa kappaleiden kirjoittamisella. Heti alusta alkaen hänen tyylilajinsa musiikissa on ollut reggae.

– Olen aina kuunnellut reggae-henkistä musiikkia. Sitä kautta oli helppo valita millaista musiikkia itse haluaisin lähteä tekemään, Raappana kertoo.

Vahvana vaikuttajana hänen kappaleidensa ja musiikkityylin taustalla on erityisesti Bob Marley, joka on yksi tunnetuimmista reggae-artisteja maailmassa.

– Minulla on aina ollut suuri innostus musiikkia ja sen tekemistä kohtaan, joten sekin helpotti suunnitelmien kanssa musiikin suhteen, hän toteaa.

- Mainos -

Eka Keikka

Vuonna 2004 Raappana aloitti virallisesti uransa musiikin parissa, hänellä oli ensimmäinen esiintyminen yleisön edessä Lahden ravintola Torvessa.

– Muistan kuinka ystävien yllytyksestä lähdin keikalle. Keikan aikana esitin kaikki kappaleeni pariin kertaan, sillä olin ehtinyt tekemään biisejä vasta neljä tai viisi. Mutta keikalla oli silti todella hyvä fiilis, Raappana kertoo iloisena.

Vaikka alkuun hänellä ei ollut monia esiintymisiä, hänet valittiin seuraavana vuonna Fi-Reggae ry:n toimesta Suomessa vuoden reggae-artistiksi. Kun Raappana julkaisi ensimmäisen albuminsa nimeltä Päivä on nuori vuonna 2007 keikkojen määrä lisääntyi huomattavasti. Albumi nousi ensimmäisen myyntiviikon aikana Suomessa viralliselle soittolistalle sijalle 18.

Toisen albuminsa Maapallon Raappana julkaisi vuonna 2010 ja se nousi heti Suomessa myyntilistojen kärkeen. Albumilla esiintyi mukana myös monille Suomalaisille tuttu reggae-muusikko Jukka Poika. Albumille oli myös saatu reggae-muusikko Puppa J sekä rap-artisti Stepa. Vuonna 2012 Raappana oli itse mukana JVG:n tunnetussa kappaleessa Kran Turismossa. Raappana on vuosien aikana julkaissut albumeita yhteensä viisi, joista edellinen julkaistiin vuonna 2015. Raappanan Chilii-kappaleella on Spotifyssa striimauksia jo sen verran, että hän on saanut sillä kolminkertaista platinaa.

Kaverin kutsu

Fuengirolaan Raappana saapui ensimmäisen kerran esiintymään lähes kahdeksan vuotta sitten.

– Minulla asuu kavereita Fuengirolassa ja he kyselivät minua sinne suunnille keikalle. Lopulta heidän yllytyksestään lähdin ideaan mukaan. Muistan että sielläkin keikalla oli hyvä fiilis, hän kertoo.

Ensimmäinen keikka oli ilmeisimmin hänelle Fuengirolassa kannattava, sillä nyt esiintymisiä Aurinkorannalla on ollut jo muutamia. Edellisen kerran Raappana esiintyi Fuengirolassa viime vuonna, kun hän oli yhteiskeikalla Kari Tapiirin kanssa Ravintola Kukossa.

– Viimeksi esiinnyin Kari Tapiirin kanssa ja keikka meni todella hyvin. Ravintolassa oli paljon porukkaa paikalla ja tunnelma oli todella hyvä, Raappana totesi ja jatkaa naurahtaen;

- Mainos -

– Ulkomailla olevat keikat eivät silti poikkea Suomen keikoista oikein mitenkään. Silläkin keikalla ainoa huomattava ero oli ulkoilman lämpötilassa.

Ulkomaan keikat

Raappana esiintyy pääasiassa Suomessa. Vuosien aikana hän on tehnyt myös muutaman keikan Ruotsissa ja Venäjällä, mutta pääasiassa nykyään ulkomaan esiintymiset ovat Fuengirolassa.

Seuraavan kerran hän esiintyy Fuengirolassa tämän viikon perjantaina 12.05.2023. Keikka on yökerho Culturessa ja se on osa Manana Klubin kevään tarjontaa.

– On ollut mukavaa keikkailla välillä muuallakin kuin suomessa. Se on ihan mukavaa vaihtelua, hän kertoo. Raappana esiintyy yleensä sooloartistina, mutta taustalla hänellä on yleensä ollut Sound Explosion Band, DJ Bommitommi tai Pouta Sound System.

Edellisen albumin julkaisusta Raappanalla on kulunut jo tovi. Uutta musiikkia on kuitenkin tiedossa tulevan syksyn tai kevään aikana.

– Kesällä on kyllä keikkojakin, mutta panostan loppuvuoden aikana paljon enemmän tulevaan musiikkiin ja tulevan albumin julkaisuun. Tarkkaa aikaa sen julkaisulle ei vielä ole, mutta se ei haittaa ollenkaan. Tulevana kesänä ajattelin muutenkin ottaa rennosti ja rauhallisesti, artisti kertoo tyytyväisenä.

 

KUKA?

- Mainos -

Janne Pöyhönen

– Artistinimi Raappana

– Suomalainen reggae-artisti

– Kotoisin Lahdesta

– Julkaissut tähän mennessä viisi albumia

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Saana Pihlajaniemi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...