Lukuaika: Suojeltu ilves ilmestyi talon pihalle Marbellassa – naapuri hälytti poliisit

Suojeltu ilves ilmestyi talon pihalle Marbellassa – naapuri hälytti poliisit

Eläin oli tuotu ilman lupaa Venäjältä Espanjan Aurinkorannikolle.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Jakar-niminen aavikkoilves löytyi Marbellasta. Kuvakaappaus Guardia Civilin videolta.

Guardia Civil sai erikoisen virkatehtävän Espanjan Aurinkorannikolla Marbellassa, kun naapuri hälytti viranomaiset hätiin eksoottisen kissaeläimen vuoksi.

Hälytyksentekijän vieressä sijaitsevan talon pihalla nimittäin nimittäin sähisi ilves. Eläin majaili kiinteistön puutarhassa.

Guardia Civilin mukaan noin 20-kiloinen petoeläin oli karannut toisesta talosta noin 20 kilometrin päässä.

Kun eläintensuojeluun erikoistuneet viranomaiset saapuivat paikalle, selvisi kyseessä olevan aavikkoilves (Caracal caracal), joka tunnetaan myös nimellä afrikanilves ja karakali. Se on kuivassa ja kuumassa ilmastossa elävä kissaeläinlaji, jota tavataan kuivilla alueilla Pohjois-Afrikassa, suuressa osassa Saharan eteläpuolista Afrikkaa, Arabian niemimaan ja Araljärven välisellä alueella sekä Etelä-Aasiassa.

- Mainos -

Aavikkoilves on suojeltu kansainvälisen uhanalaisten villi- ja kasvilajien kauppaa koskevan yleissopimuksen (CITES) mukaan.

Sopimukseen on liitetty lajeja, joiden on todettu uhanalaistuneen tai, jotka ovat vaarassa tulla uhanalaisiksi niillä käytävän kansainvälisen kaupan seurauksena. Sopimuksen piirissä on noin 40 900 lajia, joista 6 610 on eläinlajeja ja 34 310 kasvilajeja. CITES-sopimus tuli voimaan vuonna 1975 ja sen on allekirjoittanut 183 maata. Suomessa sopimus tuli voimaan vuonna 1976.

Ilves oli tuotu ilman lupaa Moskovasta

Guardia Civilin virkamiehet paikansivat omistajan ja saivat selville, että eläin oli hankittu ja kuljetettu sääntöjenvastaisesti lentoteitse vuonna 2022 Venäjän pääkaupungista Moskovasta. Se oli ilmoitettu Espanjaan ”kotikissana”.

Koska omistaja ei voinut todistaa eläimen laillista alkuperää ilman CITES-sopimuksen tuontilupanumeroa, viranomaiset tekivät hallinnollisen ilmoituksen epäillystä tullirikkomuksesta.

Jakar-niminen noin 2,5-vuotias aavikkoilves siirrettiin eksoottisten nisäkkäiden pelastuskeskukseen Alicanten maakuntaan. Eläin voi hyvin.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *