Lukuaika: Sierra de Mijasin metsäpalo ei syttynyt ”luonnollisista syistä”

Sierra de Mijasin metsäpalo ei syttynyt ”luonnollisista syistä”

Vaikka Infoca Investigation Brigaden raporttia ei ole vielä saatu päätökseen, vaikuttaa siltä, että sekä tämä tulipalo että Aznalcóllarin (Sevilla) tulipalo eivät syttyneet ”luonnollisista syistä”.

Viimeisessä tehtävässään Junta de Andalucían valtuutettuna Elías Bendodo vakuutti, että syylliset joutuvat maksamaan aiheutuneiden ekologisten vahinkojen seuraukset.

Elías Bendodo kertoi, että maatalousministeriö on pyytänyt valtion turvallisuusjoukkoja tehostamaan alueen valvontaa.

Bendodo myönsi, että tästä tulee ”monimutkainen kesä” myös tuulen lisääntymisen ja kosteuden vähenemisen vuoksi.

- Mainos -

”Mutta olemme varautuneet kaikkiin tulipaloihin”, hän vakuutti muistutettuaan, ettei autonomisella alueella ole tällä hetkellä aktiivisia metsäpaloja.

Hän on kuitenkin vaatinut, että sekä Andalusian metsäpalosuunnitelman (Infoca) jäsenet että valtion turvallisuusjoukot ovat aktiivisia.

On syytä muistaa, että palo sai alkunsa viime perjantaina Mijasin El Higuerónin alueelta.

Noin kello 13.25 Carmen Casero, Andalusian hallituksen edustaja Malagassa, aktivoi metsäpalojen hätäsuunnitelman tason 1 Malagassa.

Tason 1 aktivointi tapahtui heti sen jälkeen, kun naapurit olivat tehneet hälytyksen tulipalosta, jonka savu näkyi jo ympäri maakuntaa.

Sunnuntaina tarkistuslennon jälkeen, Infocan asiantuntijat katsoivat palon tasaantuneen ja hätätaso laski takaisin nollaan.

Tosin vasta tiistaina vaara hävisi. Tiistaina noin kello 11.30 ilmoitettiin, että Sierra de Mijasista alkanut tuli oli hallinnassa.

Tänä perjantaina kaksi ympäristöagenttia, 27 metsäpalomiestä ja kolme paloautoa jatkavat kuitenkin työskentelyä maastossa sammutustöiden viimeisenä vaiheena, jotta palo saadaan pidettyä sammuksissa, raportoi Infoca.

- Mainos -

Kaikkiaan liekit ovat polttaneet viimeisimmän päivityksen mukaan noin 1 870 hehtaaria maata Mijasin, Alhaurín el Granden ja Alhaurín De la Torren alueilta. Suurin osa on metsämaata, vaikka 100 hehtaaria on ollut muutakin kuin metsää.

Yli 3 000 ihmistä evakuoitiin tulipalon seurauksena.

Alhaurín el Grandessa evakuointeja tapahtui Ardalejon, Buenavistan, San Jorgen, La Chicharran ja Doña Pacan yläosassa.

Alhaurín De la Torren alueella ennaltaehkäiseviä evakuointeja tehtiin Jaraplosissa, Pinos de Alhaurínissa, Lauro Golfissa ja Comendador Altossa.

Metsäpalojen tutkintayksikkö (BIFF) jatkaa työtään palon syttymissyyn selvittämiseksi.

BIIF:n tekemä tutkinta osoittaa, että palo ei johtunut luonnollisista syistä,  joten vielä pyritään selvittämään, oliko kyseessä ”tuottamus vai tahallisuus”.

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...